Фудбалери Бечеја ефикасни у припремним утакмицама

Овонедељни мини-серијал контролних утакмица фудбалери ОФК Бечеј 1918 почели су победом (5:1) у комшијском Новом Бечеју.
Pripreme Beceja
Фото: Dnevnik.rs

Наставиће га против прволигаша ЧСК Пиваре у Бачком Градишту, затим ће одмерити снаге с Војводином у Перлезу. Против Јединства у Новом Бечеју стрелци су били Коста Дражић, Младен Ковачевић, Немања Васин, Братислав Јелић и Немања Станојев. Прилику да играју добили су сви кандидати за тим, а тако ће бити и у Бачком Градишту против Челарева .

„Договорили смо се са ЧСК - ом да играмо два пута по 60 минута, како би сви играчи оба тима имали довољну минутажу да се растрче и покажу колико могу у овом тренутку“, рекао је шеф стручног штаба Бечејаца Јовица Лакић.

„Задовољан сам атмосфером у екипи и тиме како момци извршавају обавезе. Само да нас здравље послужи и повреде мимоиђу, верујем да ћемо спремно дочекати наставак првенствене трке.“

У досадашњих седам утакмица Бечејци су укњижили четири победе, против мађарског четвртолигаша Јаношхолме (4:1), учесника шеснаестине финала омладиске Лиге шампиона, београдског Бродарца (2:1), комбинованог састава суперлигаша Спартака (2:0) и новобечејског Јединства, играли нерешено с новосадским Пролетером (4:4), а изгубили од суперлигаша Чукаричког (0:2) и војвођанског лигаша Козаре из Банатског Великог Села, где је играо комбиновани састав.

Већ у првим утакмицама ефикасношћу се издвојио Младен Ковачевић, који је постигао седам голова, новајлија Коста Дражић је три пута затресао мрежу, његов имењак Коста Алексић, Немања Васин и млади Братисалав Јелић постигли су по два, а по једном су се у листу стрелаца уписали Александар Мирков, Шандор Михалец и капитен Немања Станојев.  

До првенствене премијере у овој години против Радничког у Новој Пазови (10. март) момци са Тисе ће одиграти још три утакмице, угостиће Борац из Шајкаша, гостоваће војвођанском лигашу ОФК Кикинди, а генералку ће имати 3. марта  екипом Младости  у Бачком Јарку.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести