Фудбалери Бечеја у овој полусезони никако да вежу две победе

Одиграли су Бечејци против Металца из Горњег Милановца десету утакмицу у овој полусезони пред својим навијачима и поново нису успели да вежу две победе.
Dusan Bajic i Aleksandar Stankovic
Фото: Душан Бајић и Александар Станковић на прес конференцији, фото: Дневник (В. Јанков)

Прва подела плена на стадиону крај Тисе у дебију на клупи Бечејаца младог тренера Душана Бајића, имајућу у виду услове за игру и рејтинг ривала, сматра се успехом. Да је Александар Ерак био иоле сконцентрисанији у 85. минуту, када се после асистенције Томчића нашао у идеалној прилици, била би то друга прича. Иначе, с обзиром на услове за игру утакмица је била прилично квалитетна,

„Због терена и услова, одступили смо од нашег начина игре. Истина, током првих пола сата одиграли смо коректно и на одмор отишли с позитивним резултатом. У свлачионици сам дао инструкције да у наставку неће бити исто, пошто ће у игру ући искусни Томчић, који ову лигу игра дуго и који ће знањем, а још више искуством, донети квалитет домаћину. Тако је и било. У другом полувремену су Бечејци доминирали, а нама се по ко зна који пут десило да смо после прекида примили гол и остали без два бода“, био је коментар шефа стручног штаба Металца Александра Станковића.

У редовима Бечејаца, ипак, владало је задовољство. Да је тако било у шест изгубљених утакмица у својој авлији, сада би била друга прича.

„Знали смо да нам у госте стиже изузетно квалитетна екипа. Уз то, ни услови за игру нису били оптимални, па сам задовољан освојеним бодом. Сваком је припало по полувреме и подела плена је реална. Можемо да жалимо за пропуштеном приликом Ерака у финишу утакмице, али би то, према виђеном на терену, можда било нереално. Ово је, у сваком случају, подстрек пред наредна три окршаја до краја полусезоне. Такмичарски модел игре морамо да задржимо, а какав ће епилог бити - видећемо. У среду нас чека тешко гостовање у Жаркову, а онда смо два пута домаћини. Прво нам у госте стиже захуктали ТСЦ, а на опроштају играмо са лидером Инђијом. Изузетно тежак респоред је пред нама, али нема одустајања“, нагласио је кормилар тиског брода Душан Бајић.

Бечејци у наредна три окршаја, условно речено, немају шта да изгубе, јер су у све три утакмице ривали фаворити. Међутим, у спорту не побеђују увек фаворити, већ они који у датом тренутку пруже више. Значи, уз максимално залагање, може се профитирати.    

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести