Фудбалери Црвене звезде у великој кризи

Фудбалери Црвене звезде су очигледно у великој кризи у недељу су одиграли само нерешено са Напретком на Маракани (1:1), а у среду после бледе партије испали су после извођења пенала и у купу у Шапцу.
milojevic, fk crvena zvezda
Фото: Владан Милојевић, фото: ФК Црвена звезда

Тако десету сезону за редом Црвена звезда неће моћи до „дупле круне”. Тренер Црвене звезде Владан Милојевић преузео је кривицу на себе после елиминације у купу.

„Испали смо из купа и  идемо даље... Немамо пуно времена, разговараћу са мојим играчима“, рекао је Милојевић.

„Крив сам. Нисам планирао ово, мислили смо да ћемо лако до финала купа.“

Голман Црвене звезде Милан Борјан рекао је да ће екипа што пре морати да нађе излаз из кризе у коју је запала истакавши да је у Шапцу плаћен скуп цех за лоше игре.

„Пали смо. Не знам шта нам се дешава, али морамо да се подигнемо што пре и вратимо се на наш ниво“, објашњава Борјан.

„Веома скуп цех, остали смо без шансе за један трофеј, али идемо даље. Сада је план да се победи у Шапцу и да наставимо борбу за титулу.“

Нападач Црвене звезде Александар Пешић изјавио је да би екипа требало да занемари лепоту у игри и оштрије улази у дуеле са противничким тимовима.

„Тешко нам је, ова пенал лутрија је дошла после слабијих партија. Милијаш, Крстичић и Борјан имају овакво искуство, заломило се на Радоњићу. Често се и на најбољима сломи, знамо какав је играч и нико га не криви“, казао је  Александар Пешић.

Трагичар у Шапцу био је Немања Радоњић који је промашио пенал у петој серији. Оно што више мучи навијаче Црвене звезде јесте јаловост у регуларних 90 минута коју је Пешић правдао следећим речима.

„Ово је било све осим фудбала, али какав је нама терен, такав је и њима. Криво ми је да где год одемо - добијемо батине. Морамо мало оштрије, а ми све хоћемо нешто лепо... Не бих да кажем још нешто да не увредим било кога. Чека нас још доста таквих гостовања“, закључио је Пешић.

До одласка на паузу у шампионату Црвена звезда ће за викенд одмерити снаге са истим ривалом на истом месту, остаје да се види да ли ће успети да се реваншира за пораз       

С. Р.

Фото: Мичел Доналд, фото: ФК Црвена звезда

Доналд почео да тренира

Зменик ик капитена Црвене звезде Мичел Доналд завршио је сва испитивања и спреман је за повратак на терен. Екипа Црвене звезде одиграла је последње две утакмице без Мичела Доналда који је услед здравствених проблема задржан на испитивањима у болници. По изласку из Клиничког центра Србије Мичел Доналд је открио каква је тренутно ситуација и умирио навијаче Црвене звезде.

„Нису ништа пронашли што би требало да ме брине. У потпуности сам здрав! Срце ради како треба, нема проблема са другим функцијама у организму. Делује необично и застрашујуће јер сам неколико дана провео у болници, али то је само због испитивања која сам имао свакодневно“, казао је Доналд.

Заменик капитена црвено-белих додао је да се вртио тренинзима али није познато да ли ће бити у конкуренцији за дуел са Мачвом који је на програму за викенд.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести