Фудбалери Црвене звезде уписали се у историју српског фудбала

Фудбалери Црвене звезде победом над Земуном задржали су седам бодова предности над другопласираним Радничким, али је ништа мање важно то да су се уписали у историју српског фудбала.
fk crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Наиме, овим тријумфом црвено-бели су поставили рекорд у непобедивости, који сада износи читаве 52 утакмице. После свега, пресрећан је и тренер Београђана Владан Милојевић.

„Није било лако, мучили смо се до водећег гола, али после смо доминирали. Свидео ми се Земун, желео је да игра фудбал, наступио је у формацији модерних схватања ове игре. Имали смо добар терен, самим тим и лопта је слушала, па су постојали сви услови за добру утакмицу. Сада се окрећемо четвртфиналу Купа, а Земуну желим да истраје и остане суперлигаш, што и заслужује“, рекао је тренер црвено-белих.

Осврнуо се Милојевић и на повреду Марина, због које је овај играч у 37. минуту морао да напусти игру.

„Ради се о задњој ложи, не би требало да буде проблема, али видећемо шта ће рећи дијагноза лекара. Марин је искусан, одмах је пријавио бол, и брзо смо реаговали. За сад не делује страшно, али тако смо мислили и са Боаћијем, па је имао руптуру мишића задње ложе.“

Осврнуо се тренер Црвене звезде и на рекорд који је његов тим поставио.

„Све је то лепо, али не оптерећује нас пуно. Ова генерација је јако добра, и имам потешкоћа да изаберем оне најбоље. Све похвале за момке, јако су добра дружина, инсистирам на добром односу међу њима. Апосолутно су заслужили рекорд. У оваквом клубу се увек такмичите да будете бољи од претходника, верујем да ће се и генерације после нас трудити да нас надмаше.“

Звезди одговара ритам среда-субота јер жели да има што више утакмица.

„Када имате оволико играча на распологанају, као и неке новајлије, потребно је да свако добије шансу како би се уклопио у систем. Вукановић, Вулић, Јирка су будућност клуба, потребно је само да се уиграју. Што више утакмица, то је боље за нас“, нагласио је Милојевић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести