Фудбалери и запослени у Војводини ступили у штрајк

НОВИ САД: Фудбалери и запослени у ФК Војводина ступили су вечерас у штрајк са захтевом да им се исплате заостале зараде.
FK Vojvodina
Фото: Ј. Грлић

У саопштењу после пораза од ТСЦ-а на старту пролећниг дела сезоне наводи се да се не памти овако лоша ситуација у клубу.

"Данас је наша ложа била тек 10 одсто попуњена, док су већину на ''Карађорђу'' чинили људи из ТСЦ-а, као да је ретко коме стало до наше Војводине или као да се игра у Бачкој Тополи. Ми сви заједно, играчи и стручни штаб, не осећамо се лагодно. На тренинге у ''Вујадину Бошкову'' долази полиција, а само је управа клуба крива за ову ситуацију и они морају да сносе одговорност. Господин Самарџић (председник клуба) мора да се бори за нас запослене, а не да се крше обећања. Све што нам је до сада обећано није испоштовано, па имамо осећај као да нас нико не штити", истиче се у саопштењу.

Фудбали и запослени поручују да није исплаћено пет плата радницима и три плате играчима и да желе да се све то исплати у целини.

"Само једни другима верујемо, сами смо у овоме и то је став целог стручног штаба, играча и запослених и зато смо морали да се огласимо", додаје се у саопштењу.

Како истичу, разочарани су и испражњени од свега, па ће играчи од понедељка само формално долазити на тренинге и ‘‘играти ножни тенис док све плате не буду исплаћене’‘.

"Молимо вас да нађете заједнички језик, људи не треба да гладују и једини проблем ФК Војводина је што не постоји слога и као да управа клуба између себе не прича. Ми смо једина светла тачка Војводине и највећа срамота је што нам се дугује новац за оно што смо поштено зарадили", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести