Фудбалери Кабела остварили трећу везану победу у Првој лиги

С великом дозом оптимизма ушла је екипа Кабела у дуел с новајлијом у Првој лиги Србије, екипом Радничког из Сремске Митровице и уз жељу да новим тријумфом настави ниску победа.
Radost Srbijanca
Фото: Радост Милана Србијанца после гола одлуке, фото: Ј. Грлић

Није све ишло по замислима тренера Зорана Васиљевића, наишли су Новосађани на жесток отпор и мало је фалило да се сусрет заврши нерешеним резултатом, односно да гости однесу бод и направе изненађење. Да се то не догоди, потрудио се резервиста Кабела Милан Србијанац, па је читав плен, ипак, припао домаћину.

- На крилима одличних игара у предходна два кола, у припреми ове утакмице до у танчине смо анализирали Сремце - рекао је Васиљевић. - Имали смо неколико видео записа из њиховог дуела с Радничким из Пирота где су били бољи тим, а изгубили, а против ИМТ-а су заслужено победили, па смо их схватили веома озбиљно.

Митровчани су од првог минута играли пресинг и нису дозволили да се домаћин размахне.

- Очекивао сам да ће искусни тренер Горан Драгољић, који је дуго је у Првој лиги, за ову утакмицу да припреми посебну тактику. Упозоравао сам играче да ће гости да уђу тактички добро потковани, а видљиво је било и то да је колега екипу одлично припремио и на психолошком плану. Мој тим је мотив за све ривале и, искрен да будем, много нас је намучила екипа из Сремске Митровице. Показала је да ће бити тврд орах за противнике. На сву срећу, из овог дуела изашли смо с три нова бода и наставили са стопостотни учинком у лиги.

Тас на ваги у корист Кабела донели су резервисти, посебно стрелац јединог поготка, храбри Милан Србијанац.

- Драго ми је што су играчи који су били на клупи, променили ток утакмице и показали да имамо „дугачку клупу“. Посебно сам задовољан због чињенице да је гол одлуке постигао Србијанац, одбрамбени играч, који је добро пратио игру и после једне изванредне асистенције Говедарице пресудио о победнику. Већина играча није била на нивоу досадашњих игара, па су нам три бода заиста велика и драга - истакао је Васиљевић.

Наредног викенда, после три сусрета с новајлијама у лиги и исто толико победа, фудбалере Кабела очекује први јесењи дерби, јер у главном граду играју против Графичара.

М. Поповић  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести