Фудбалери Младости ГАТ усамљени на челу Прве лиге Србије

Знали су добро фудбалери Младости ГАТ то да екипа Лознице уме да буде и те како незгодан ривал, али су изазову успешно одолели и забележили још једну, 19. по реду победу (2:0) у прволигашком првенству.
Д. Иванић/ Зоран Караћ (први с лева) позива навијаче на сусрет са Жарковом
Фото: Д. Иванић/ Зоран Караћ (први с лева) позива навијаче на сусрет са Жарковом

После пораза Јавор Матиса од ИМТ-а, Новосађани су се осамили на лидерској позицији и сада јасније могу да чују звук шампионских звона.

Међутим, иако су све ближи спортском подвигу и уласку у Суперлигу,  ученици тренера Љубомира Ристовског одбијају било какву могућност да се унапред радују. Кажу, чекају их још три тешка корака до циља и размишљају само о првом наредном ривалу, а то је, у недељу на ГАТ Арени, екипа Жаркова.

- Још девет бодова је у оптицају и сигурно је да ћемо да покушамо да их све освојимо - нагласио је искусни Бранимир Јочић, стрелац првог поготка у дуелу с Лозницом. - На стадиону у Клупцима одиграли смо тешку, праву такмичарску утакмицу, јер домаћин је био растерећен, без било каквог императива. На време смо постигли водећи гол и онда наставили да “гинемо” један за другог, знајући шта нам та три бода доносе. Најтежи су сусрети с ривалима који немају шта да изгубе, а и у недељу нас очекује исто таква утакмица са Жарковом.

Јочић је по други пут у овој сезони био стрелац за “гатовце”.

- Испратио сам акцију и онда искористио одличну асистенцију Николе Поповића. Драго ми је што смо још једном доказали да овај наш тим има потенцијал за још већа дела и бољи мотив од тога да подигнемо шампионски пехар у Првој лиги, није нам ни потребан - додао је Јочић

Други гол екипе с новосадског Новог насеља у Лозници, био је дело Зорана Караћа.

- Нема радовања унапред, чека нас у недељу дуел са Жарковом, у којем такође желимо да освојимо сва три бода - истакао је Караћ. - Драго ми је што сам био стрелац у Лозници, вратило ми се на тај начин за онај несрећни аутогол који сам постигао против Јавор Матиса. Делујемо као складна породица, од тренера Ристовског, преко свих играча, до чланова управе клуба и надам се да ћемо на крају имати прилику да се радујемо. Верујем и у то да ће на трибинама за сусрет са Жарковом бити и велики број наших навијача, а ми ћемо да се потрудимо да их обрадујемо још једном победом. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести