Фудбалери Младости ГАТ вечерас на мегдан излазе Јавору

После у три утакмице током којих нису успели да савладају противничке голмане, пред фудбалерима Младости ГАТ вечерас је захтевно гостовање у Ивањици.
2
Фото: Младост ГАТ

Новосађани и екипа Јавор Матиса у прошлој сезони водили су оштру битку за прво место у Првој лиги Србије, али су, и поред тога, оба тима прошла у елиту и сада их очекује нови, барем у најави, веома интересатан сусрет. У њега домаћин улази на крилима победе у Крушевцу, док гости, који су током минуле недеље променили тренера и о чијој игри уместо Бранка Жигића, сада рачуна води Александар Линта, сусрет дочекују после пораза код куће од Чукаричког.

Један од адута Младости ГАТ, како се очекује, биће везни фудбалер Мирослав Маричић, момак који је рођен у Ивањици и који је до овог лета носио управо дрес Јавор Матиса.

- Неће ми бити лако да играм против дојучерашњих саиграча - признао је Маричић. - Поред тога, рођен сам у Ивањици, биће ми сигурно необично, али такав је живот професионалаца и сада браним боје друге екипе. Потпуно ћу се усредсредити на то да остваримо по нас повољан резултат, иако сам свестан да је пред нама тешко и незгодно гостовање, у којем ће нам домаћин бити добра, квалитетна и млада екипа. Иако је иза нас лош резултат из утакмице с Чукаричким, предстојећи дуел дочекујемо у доброј атмосфери и надамо се да ћемо да испунимо циљ.

Пошто веома добро познаје начин рада тренера Ивањичана Игора Бонyулића, баш као и игру фудбалера Јавора, Маричић је указао на неке ствари на које ће Новосађани, а с њима и он, морати да обрате посебну пажњу.

- Важно је да будемо опрезни у ситуацијама када изгубимо посед, јер Јавор воли да игра брзо у транзицији и организује контранападе. Чини то кроз први пас, а не из последње линије. Ивањичани имају снажне офанзивне фудбалере, који су ту да реагују и заграде се после дугих лопти и да их онда сачувају. Међутим, уколико ми будемо сигурни, проблеми те врсте ће изостати, а самим тим порашће и наши изгледи да остваримо амбицију и вратимо се кућама непоражени - јасан је био Маричић.

Новосађани су током минуле седмице довели Бојана Млађовића, штопера који је носио дрес Радничког из Ниша, али тренер Александар Линта и даље неће моћи да рачуна на услуге повређеног Милета Савковића.

Утакмица Јавор Матис - Младост ГАТ игра се вечерас од 19 часова на стадиону Крај Моравице и уз ТВ пренос на другом Премијум каналу ТВ Арена спорт.

А. Предојевић   

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести