Фудбалери Новог Сада поражени од Железничара у утакмици ПЛС

Нови Сад – Железничар 0:1 (0:1)
2
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Нису успели фудбалери Новог Сада да освоје прве бодове у Првој лиги Србије, иако су, барем у најави за утакмицу, то силно желели. Фаворизовани Панчевци славили су захваљујући раном поготку Симчевића и испоставило се да им је он био довољан да освоје сва три бода.

Домаћин је кренуо агресивније и храбро је ушао у сусрет пред својим навијачима. Међутим, гости су се брзо ослободили почетног притиска и већ у 5. минуту успели да савладају голмана Новића. Симчевић се одлично снашао након добро убачене лопте у шеснаестерац „канаринаца” и мређжа Новосађана се затресла.

Ученици тренера Александра Радуновића су у првих 10 минута направили два беспотребна фаула и тако дозволили Панчевцима да угрозе њихов гол, али они то нису искористили. Новосађани су притискали последњу линију Железничара и највише су покушавали да дугим лоптама пронађу истуреног Срђана Вујаклију. Ипак, конкреније прилике пред голманом Живковићем су изостале. С друге стране, гост је кратким пасовима освајао терен и тако стварао изгледне ситуације за своје нападаче.

На истеку 30. минута, фудбалери Железничара су пропустили одличну шансу да удвоструче предност. Оштар и прецизан центаршут дошао је с десног бока, а Јованић је тукао поред гола. Прву шансу за домаће је пропустио млади Лука Сердар, који је најпре одлично пресекао лопту, а затим и шутао ка голу, али је учинио то доста непрецизно.

У наставку први су припретили „канаринци”. Тричковић је, наиме,  уместо центаршута упутио директан ударац ка голу, који су гостујући дефанзивци успели да изблокирају. Нови Сад је наставио да напада, али се ни гости нису устручавали од офанзивних акција. У 70. минуту Димитрић је силовито шутирао тик преко пречке. Новосађани су у последњим минутима прешли у тоталну офанзиву, у накондади времена су имали две одличне шансе, али су гости успели да сачувају мрежу и тако се у Панчево врате с велика и вредна три бода.

        В. Гвозденовић

НОВИ САД: ГАТ арена, гледалаца: 500, судија: Миленковић (Београд). Стрелац: Симчевић у 5. минуту. Жути картони: Тричковић, Радивојевић, Н. Илић, Ј. Илић, Глушчевић (Нови Сад), а Петровић, Гргић, Живковић (Железничар).

НОВИ САД: Новић 6, Н. Илић 6,5, Радивојевић 6,5, Ј. Илић 6,5, Младеновић 6 (Глушчевић), Вујаклија 7, Сердар 6,5, Милошевић 6,  Андрејевић 6, Јовановић 7 (Вукасовић), Тричковић 7.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић 7, Конатар 7, Миликић 6,5, Петровић 6,5, Ђорђевић 7, Зувић 6,5 (Бачанин), Гргић 6 (Димитрић), Обрадовић 7, Обенг 7, Симчевић 6,5, Јовановић 7 (Лаиновић).

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести