Фудбалери новосадског Пролетера с новим шефом струке почели припреме

Са припремама за пролећни део прволигашке трке за бодове стартовала је трећепласирана екипа Пролетера.
Proleter - prvi trening
Фото: Д. Иванић

Амбиције чете са Слане баре нису се ни под  вођством новог шефа струке Ненада Ванића промениле, Новосађани намеравају да се пласирају у Супелигу. На то је фудбалере на првом окупљању подсетио спортски директор клуба Горан Антић, пожелевиши им добро здравље и спортски успех.                               

„Надам се да сте се добро одморили, напунили батерије позитивном енергијом за искушења која нас очекују. Заједничким снагама стигли смо у јесењем делу на пола пута од наших жеља и надања. Направили смо добру подлогу за пролећну трку за бодове. Довели смо признато и познато тренерско име Ненада Ванића, који ће заједно са помоћником Бранком Давидовићем и уз остале тренере, Жакулом, Жигићем и Богуновићем, чинити стручни штаб. Почаствовани смо доласком Ванића који је у тренерској каријери са успехом водио неколико наших суперлигаша.Његовим доласком само смо желели да фудбалској јавности  покажемо са којом озбиљношћу улазимо у припреме и првенство. Ванић има знање, енергију и квалитете, прави је тренер за наше жеље и амбиције, а то је пласман у елитну лигу. Наравно да ће испуњење циља највише зависити од вас. Верујем да ћемо уз квалитетан стручни рад бити компактна екипа. Клуб је спреман да  као и у прошлој полусезони до танчина испуни обавезе. Имаћете одличне услове за несметани рад, па се надам да ћемо се на крају уласком у виши ранг златним словима уписати у историју клуба“, рекао је директор Горан Антић.                                                                                                                                    

Обраћање шефа струке Ненада Ванића пропраћено је од играча са великом пажњом. 


Старе снаге

Прозивци је присуствовало 19 играча који су јесенас  носили дрес Пролетера: Тошески и Станивуковић (голмани), Николић, Андрејевић, Лемић, Н. Илић, Новаковић, Чоловић, Лукић, Раденовић, Шћепановић, Ћуковић, Пераловић, Мушикић, Плавшић, Михаиловић, Ћурко, Миросављев, Ламбулић и повратници: Стојшић, Крстевски и В. Илић. Захтеве за исписницу поднела су тројица играча. Јовић, Прљевић и Брајовић.


„Почаствован сам позивом из Пролетера па ћу се свим силама потрудити  да оправдам поверење. Желим вам успешну сезону. Управа је била јасна о плановима и намерама. Предстоји нам много рада, одрицања , а до испуњења циља ће бити пуно препрека. Сваки тренинг нам је битан па и ови уводни који ће протећи у упознавању и  уз обавезне лекарске прегледе и тестирања. Управа се потрудила да нам обезбеди одличне услове за тренинге, које ћемо обављати на теренима подручног лигаша Ветерника. За викенд следе два слободна дана, а од понедељка па све до одласка на припреме у Анталију, 14. фебруара, предстоји нам  паклени рад“, предочио је Ванић.                                                                                       

Пролетер ће до одласка у Анталију имати неколико провера.                                           

„Договорене су утакмице са Бачком, Бечејем, Радником из Сурдулице и Цементом. У Анталији ћемо имати још неколико провера са познатим клубовима, што ће, надам се, допринети да се до почетка првенства ваљано спремимо и кренемо ка жељеном циљу“, казао је Ванић.

На првој прозивци била су 22 играча, уз староседеоце и тројица повратника са двојне: Немања Стојшић (Борац, НС), Страхиња Крстевски (Борац, Ш) и Владимир Илић (Цемент).                                                                                                                   

„Пролетер има солидан играчки кадар који би требали надградити са барем тројицом фудбалера.У току су преговори са евентуалним појачањима  и надам се да ће нам  се прикључити наредне недеље.Уз добре припреме уверена сам да ћемо се спремни упустимо у трку која води у Суперлигу“, истакао је са пуно оптимизма нови стратег Пролетера.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести