Фудбалери новосадског Пролетера тренирали на свом стадиону

Зимско сунце огрејало је и млађег новосадског суперлигаша, Пролетер, који је искористио побољшања временских прилика и тренинг одржао на свом стадиону.
proleter-novi-sad
Фото: Dnevnik.rs

Стратег Драган Радојичић наметнуо је жесток ритам рада, а играчи без поговора и са пуно мотива извршавају задатке. За искусног нападача Срђана Вујаклију, који је јесенас стигао као последње појачање из Јужне Кореје, је ово прилика да се добро припреми за пролећне изазове.

„У Пролетеру сам стекао афирмацију, и када сам добио позиви без размишљања сам одбацио све остале понуде. Нажалост, запело је било око папира и сертификата из Јужне Кореје, па сам за Пролетер наступио тек у осмом колу. Пропустио сам део припрема, што се и те како одразило на моје партије. Одиграо сам на искуство и рутину десет мечева, постигао четири гола, уз једну асистенцију“, каже Вујаклија.

Новајлија међу суперлигашима је био јесенас заиста пријатно изненађење.


Николић надокнађује пропуштено

Искусни дефанзивац Данило Николић (35) дао је квалитетним играма пун допринос уласку Пролетера у Суперлигу. Међутим, неугодна повреда спречила га је да и у вишем рангу настави у истом стилу. Последњи се због рођења сина Стефана укључио у припреме.

„Имао је стручни штаб пуно обзира за моју новонасталу ситуацију да неколико дана по рођењу сина будем уз супругу. Почео сам са радом и верујем да ћу врло брзо надокнадити пропуштено и конкурисати за место у екипи. Неугодну повреду успешно сам санирао. Жељан сам утакмица обзиром да сам у последњих неколико јесењих кола преседео на клупи“, рекао је Николић.   


„Чврсто стојимо на земљи. Високу позицију на табели нико нам није поклонио, до ње смо дошли квалитетним играма и побрали пуно аплауза.По постигнутим резултатима испада да смо боље играли ван Новог Сада, где смо несрећно изгубили неколико бодова. Пред нама су велике обавезе, намера нам је да  покушамо да изборимо пласман међу осам најбољих екипа. Радимо квалитетно, атмосфера је на високом нивоу па верујемо да је циљ достижан“, најавио је Вујаклија и обећао да ће се трудити да постигне што више голова.

Сланобарци вредно раде, одиграће више припремних утакмица и с обзиром на расположење и мотивиацију свих клупских стрултура реално је очекивати да ће и на пролеће бити успешни као што су били јесенас.

Пласман међу осам најбољих је реалност, јер екипа је показала да вреди и више од тог места.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести