Фудбалери Партизана после пенала победили Графичар и изборили четвртфинале Купа

Фудбалери Партизана пласирали су се у четвртфинале Купа Србије, пошто су на стадиону у Хумској после бољег извођења пенала победили Графичар укупним резултатом 6:5 у осмини финала овог такмичења. Утакмица је после 90 минута завршена без победника, 1:1. Графичар је повео голом Огњена Ајдара у 64. минуту, а Партизан је изједначио поготком Душана Јовановића у 79. Иначе, Графичар је од 66. минута играо са фудбалером мање, пошто је искључен Бабакар Мбуп.
s
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Лошу игру комбинованог састава Партизана гости су обилато користили у првом полувремену и имали неколико одличних прилика, али се на голу домаћина истакао Александар Јовановић. Игра Партизана није постала много боља ни уласком Гајаса Захида, Матеуса Салдање и Аранђел Стојковића у 46. минуту. Графичар је у Хумској повео у 64. минуту, Ајдар је матирао Јовановића прецизним ударцем са око 20 метара. Гости су у 66. минуту остали да десеторицом на терену пошто је због друге јавне опомене ван игре морао Бабакар. Резервиста Партизана Душан Јовановић изједначио је у 79. минуту после асистенције Аранђела Стојковића, а до краја није било голова па се пред око 500 навијача приступило извођењу пенала.

Фудбалери Партизана су постигли свих пет голова са 11 метара, док је голман домаћих Јовановић одбранио ударац Фратровића у трећој серији. Голове за Партизан са 11 метара су постигли: Бибарс Натхо, Кристијан Белић, Алдо Калулу, Гајас Захид и Матеус Салдања. Поготке за Графичар са једанаестерца су постигли: Владимир Петровић, Алекса Јовановић, Алексеј Вукичевић, Бранко Ђукић, док је голман Партизана Александар Јовановић зауставио удараца Андрије Фратровића.

Раније су пласман у четвртфинале Купа Србије изборили ОФК Вршац, Чукарички, Вождовац, Раднички из Крагујевца, Нови Пазар, Војводина и Црвена звезда.

Партизан – Графичар 1:1 – пенали 5:4

БЕОГРАД: Стадион Партизана. Судија: Андрија Стојановић. Стрелци: Душан Јовановић у 79. за Партизан, Огњен Ајдар у 64. минуту за Графичар. Црвени картон: Бабакар (Графичар) у 66. минуту.

ПАРТИЗАН: А. Јовановић – Филиповић (46. Стојковић), Саничанин, Медина, Шеховић – Шћекић (76. Д. Јовановић), Белић – Мениг (65. Калулу), Натхо, Трифуновић (46. Захид) – Баждар (46. Салдања).

ГРАФИЧАР: Гутеша – Матић (Мијатовић), Огбу, Јовановић, Радојевић – Ћурић (Ђукић), Васиљевић – Младеновић (69. Петровић), Стојановић (Фратровић), Ајдар (77. Вукчевић) – Бабакар.

Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Дуљај: Очекивао сам овакву утакмицу, знао сам да ће Графичар бити мотивисан

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је вечерас у Београд да је знао да ће екипа Графичара бити мотивисана у осмини финала Купа Србије.

Фудбалери Партизана изборили су вечерас пласман у четвртфинале Купа Србије, пошто су у осмини финала после бољег извођења пенала победили Графичар укупним резултатом 6:5. Меч је у регуларном делу завршен без победника, 1:1. Гости су меч завршили са играчем мање, пошто је у 66. минуту искључен Бабакар Мбуп.

- Очекивао сам овакву утакмицу. Знао сам да ће противник бити мотивисан. Графичар је такав и био, то је једна млада екипа којој предвиђам лепу будућност. Похваљујем своју екипу. Много је тешко играти сваки меч на победу, поготово када је утакмица унапред добијена. Свака част и Душану Јовановићу на голу, а хвала и навијачима на великој подршци - изјавио је Дуљај по завршетку меча за ТВ Арена спорт.

Тренер фудбалера Графичара Марко Неђић изјавио је после утакмице да је црвени картон пореметио његов тим.

- Задовољни смо, момци су испоштовали све што смо се договорили. Црвени картон нас је омео, честитам Партизану на проласку, али и својим момцима - истакао је Неђић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести