Фудбалери Партизана у четвртак у Новом Пазару против традиције

Фудбалери Партизана у четвртак гостују Новом Пазару у утакмици 30. кола Супер лиге Србије. Црно-бели имају императив победе јер их одмах после Васкрса очекује дерби са Црвеном звездом, али и из разлога што до сада још ниједном нису славили у граду под Јошаницом. У пет дуела четири пута су ремизирали и једном изгубили.
marko nikolic FICA8214
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Тренер Партизана Марко Николић очекује тешку утакмицу, на неугодном терену, али да се нада победи.

"Пазарци су добра екипа и тежак ривал, поготово на свом терену, али мени је најбитније да видим прецизност у игри и мотивацију код својих играца. Када је тако не сумњам да ће доћи и резултат, који нам је у овом тренутку изузетно важан", рекао је Николић на конференцији за медије и још једном честитао свима у клубу на сјајној серији од 26 узастопних мецева без пораза.

На питање да ли ће трећа коначно да буде срећа, пошто на претходна два гостовања у Новом Пазару није славио, Николић је рекао да није сујеверан.

"Ако је ова грмљавина добар знак, нека буде тако", рекао је Николић, пошто је за време конференције за медије падала јака киса у Београду уз грмљавину.

Фудбалер српског вицепрвака Марко Јанковић сматра да је време за победу.

„Знам за негативну традицију, Партизан се мучи у Новом Пазару. Не знам зашто је то тако, објективних разлога нема, али то је чињеница. Мислим да нам је овог пута предност што одмах затим играмо са Црвеном звездом, утакмицу коју једва чекамо. Желимо титулу, а до ње можемо доћи само ако савладамо Нови Пазар. Сигуран сам да ни сада неће бити лако јер нас неће дочекати баш пријатељска атмосфера, али спремни смо на све. Психички и физички смо добро припремљени и верујем у наш тријумф. Сви размишљамо тако“, рекао је Јанковић.

Партизан је против Вождовца у Купу и Радника у првенству приказао нешто слабија издања.

„Па, могуће је да смо мало одлутали мислима на ,,вечити дерби“ и да нас је то пореметило. Ипак, и у тим мечевима били смо прави када је то било најпотребније. Нереално је очекивати да у сваком мечу бриљирамо, јер имамо императив над главом па је некад најважније победити. Сада смо свесни свега и не верујем да ћемо дозволити себи да се коцкамо. Много смо бољи од Новог Пазара и желимо то да докажемо и на њиховом терену“.

На питање може ли Партизан до титуле Јанковић је одговорио:

„Зашто да не, па све зависи од нас. Изборили смо се да сами одлучујемо о својој судбини и морамо то искористити. Уосталом, били смо бољи у оба овосезонска дербија, па не видим зашто тако не би било и сада“, без увијања је одговорио везиста црно-белих.

И. Лазаревић

 

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести