Фудбалери Пролетера декласирали Спартак

КУЛА: Фудбалери новосадског Пролетера поразили су на гостовању Спартак из Суботице са 4:0 (2:0), у последњем мечу 3. кола Суперлиге Србије.
1
Фото: Милан Миросављев двоструки стрелац

Спартак је, како је најављивано, одиграо у промењеном саставу, након напорне али успешне утакмице против прашке Спарте у квалификацијама за Лигу Европе.

Прва шанса у 20. минуту игре била је на страни Пролетера када је Стефан Чоловић оштро шутирао на гол Перића, а голман кратко одбио лопту, на њу је натрчао Миросављев, али Перић је поново био сигуран. У следећем нападу, на центаршут с десне стране Душана Плавшића најбоље се снашао центарфор Миросављев и лопту послао у леви угао немоћног Перића. На 2:0 повисио је у 40. минуту Стефан Чоловић, када је Плавшић упутио дубинску лопту, сви су очекивали офсајд, али судија је пустио акцију и Чоловић је био сигуран.


Радојичић: Искористили шансе

Тренер Пролетера Драган Радојичић био је задовољан с три бода из Куле.

- Искористили смо прилику да дођемо до победе. Спартак је играо у промењеном саставу, а искористили смо наше шансе, честитам мојим играчима на овако великој победи.


У другом делу игре, Суботичани су покушавали да дођу до бољег резултата, у томе нису успели. Новосађани су држали игру, покушавали из контре. Тако је било и у 57. минуту, у продору је био Чоловић, прошао је неколико играча Спартака, ниско центрирао до Новаковића, који са шест метара пласирао лопту за великих 3:0. У 80. минуту срушен је Кочовић, слободан ударац је извео Јаблан, оштро шутирао са 20 метара, а Спартаков голман Перић кратко одбио, на њу је натрчао најбољи играч овог меча Милан Миросављев и постигао свој други гол за убедљиви тријумф новог суперлигаша.

У самом финишу Спартак је имао две шансе преко Милића и Милошевића, али се резултат није променио.

С. Стојиљковић

Фото: Ф. Бакић

КУЛА: Градски стадион, гледалаца: 600, судија: Грујић (Ниш). Стрелци: Миросављев у 20. и 80, чоловић у 40. и Новаковић у 57. минуту. Жути картони: Танасин, Кочовић (Пролетер).

СПАРТАК: Перић 6, Милошевић 7, Матијевић 6 (Вукчевић), Лазић 6 (Филип), Дунђерски 6, Шормаз 6, Радовановић 6, Демир 6 (Бјеловић), Милић 7, Ракић 7, Маричић 7.

ПРОЛЕТЕР: Весић 7, Андрејевић 7, Плавшић 7, Човић 7, Миросављев 8, Новаковић 8 (Стаменић), Чоловић 7, Кочовић 7, Вукобратовић 7 (Букорац), Танасин 7 (Раденовић), Јаблан 7.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести