Фудбалери Пролетера две недеље на припремама у Анталији

НОВИ САД: Фудбалери новосадског Пролетера отпутовали су у Турску , где ће се припремати наредне две недеље.
proleter 1
Фото: Фудбалери Пролетера на Сланој бари, фото: Приватна архива

С пуно позитивне енергије и оптимизма започели смо припреме за пролећни део превнства у коме желимо да се умешамо у борбу за Европу. Играчки кадар је остао на окупу и уз неколико појачања ,ожемо да се надамо да ћемо остварити намере. Тестирања су показала да су играчи дошли спремни, што је олакшало да уводни део рада обавимо  без проблема, рекао је уочи пута тренер Бранко Жигић.

База Пролетера биће комплекс хотела Фејм у Анталији.

Имаћемо одличне услове за рад, а за сада имамо заказане четири утакмице. Могуће је да одиграмо још две, што би било добро јер би сви играчи добили већу минутажу и прилику да се изборе за што бољи статус.


Од Петрића до Павловића

Експедицију Пролетера у Анталији чине: спортски директор Амир Бислими, чланови управе Стево и Новак Буљић, Александар Башкало, Бранислав Лазић,стручни штаб Бранко Жигић, Секула Рашиован, Немања Миљановић, Марко Прентовић и Душан Бројчин, доктор Данијел Жупић, физиотерапеути Љубиша и Стефан Димитров и економ Славко Јеремић.

Екипа - голмани Никола Петрић, Кристијан Жупић и Михајло Драгичевић  и играчи: Бранислав Милошевић, Марко Јанковић, Бојан Ковачевић, Стефан Голубовић, Ђорђе Башановић,Никола Марјановић, Клима  ко Леандро Пинто,Душан Јоковић, Стефан Митровић, Вељко Младеновић,Лазар Којић Данило Миладиновић, Бранислав Јовановић,Јован Илић, Данило Бацановић, Синиша Бабић Стефан Томовић, Милан Миросављев, Никола Глушчевић, Виктор Живојиновић, Урош Весић, Огњен Митровић, Филип Кнежевић, Урош Секулић, Вељко Ивановић и Лазар Павловић.

Пролетер има заказане четири утакмице, а ривали су украјиснки Колос, пољски Пјаст, руски Јенефтекмик и украјински Марипољ.


На припреме због репрезентативних обавеза нису отишли Пејић и Андрејевић.

Позиви двојици наших  играча да обуку најдражи дрес је велика  част за клуб и потврда да  радимо квалитетно. Свакако да ће нам недостајати на припремама, али тако је и другим екипама, казао је Жигић.

Сланобарци су јесенас играли и лепо и успешно, а како су сачували екипу и још је појачали њихова намера да се боре за излазак на европску сцену је разумљива. Темељ за жељене резултате се поставља на припремама, па је јасно да ће Жигић са сарданицима настојати да екипу припреми максимално и да са реалним амбицијама крене у пролећне изазове.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести