Фудбалери Пролетера и против Вождовца испустили победу

Фудбалери Пролетера веровали су да ће савладати Вождовац и тиме наставоти ниску од пет првенствених победа.Од жељеног успеха делио их је непун минут, када су примили гол (1:1), и морали су да се задовоље бодом.  
peolweter vozdovac j grlic
Фото: Ј. Грлић

- Отворили смо утакмицу како се само пожелети може, постигли смо гол и заиста добро играли. У настваку смо били добри, настојали смо да постигнемо други гол, али нисмо имали среће. Миросављев је уместо празне мреже уздрмао пречку. После тога  повукли смо се, не зато што смо хтели већ зато што нас је на то натерао јако добар ривал. Права је штета што нисмо успели да сачувамо мрежу као што смо то урадили у утакмицама са Новим Пазаром и ТСЦ- ом. Ништа не могу да замерим играчима, борили су се до последњег атома снаге.Идемо даље, не смемо психички  да паднемо после ремија него да извучемо поуке. Меч са Вождовцем, који је по приказаној игри заслужио реми, био је као онај са Бачком, изједначујући гол примили смо у судијској надокнади. Зато трезвених глава морамо изанализирати шта нам је недостајало за победу – каже тренер Бранко Жигић. 

Пролетер је у досадашњих 12 утакмица постигао 13 голова, уз много, много нереализованих шанси.

- На бољој релизацији морамо да порадимо. Против Вождовца два пута је Миросављев могао да постигне гол, потом Леандро, Јокановић, Пејић... Остварили смо шест победа и четири ремија, а по броју створених прилика могли смо да будемо за који бод богатији. Једину слабу партију пружили смо у Нишу, нисмо личили на екипу која се бори за висок пласман. Дали смо мали број голова, што не значи да играмо дефанзивни фудбал, него нам је реализација слаба  - јасан је Жигић.

Следећу утакмицу Сланобарци играју у Лучанима, где ће бити на озбиљном испиту. 

М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести