Фудбалери Пролетера играју проверну утакмицу с Бродарцем у Београду

За стручни штаб и фудбалере Пролетера остала су још два тренинга и данашња утакмица са Бродарцем у Београду (13) да заврше први део припрема пред одлазак у Анталију.
proleter-novi-sad
Фото: Dnevnik.rs

Сусрет са српсколигашем биће уједно и послењи филтер за играче да се нађу на списку путника за Турску.

- Нећу да будем лажно скроман, али морам да одам признање играчима за све што издржавају тренутно. Обавезе извршавају професионално и тиме су ставили до знања да се од њих можемо много да очекује у настваку првенства. Само тако нек наставе - каже тренер  Жигић.

Последњи филтер пред одлазак је утакмица са Бродарцем.

- Одиграли смо утакмицу са Чукаричким и прилику су добили по полувреме сви играчи. Солидно смо и поред пораза стајали на терену, одлична провера, али  недовољна да се виде тренутне могућности играча. После утакмице са Бродарцем, екипом са много талентоване деце која су играла европску омладинску лигу шампиона, имаћу јаснију слику наших могућности. Сви играчи ће по полувреме добити прилику.


Стигао голман Перић

У јесењем делу првенства  Пролетер је имао три голмана, Петрића, Елесина и Кнежевића.Све мечеве за бодове бранио је Петрић, док је Елесин добио прилику у Куп утакмицама са Јавором и Инђијом. На полусезони Елесин је споразумно раскинуо уговор, па је доведен искусни Никола Перић, који је бранио у Војводини, Спартаку и Динаму из Врања

-  После одласка Елесина остали смо само са двојицом голмана и морали смо да реагујемо. Одлучили смо се за искусног Перића,  па опет  имамо тројицу квалитетних чувара мреже, што је од велике важности - јасан је тренер голмана Душан Бројчин.


Играчки кадар јачи је за Смиљанића и Караклајића.

- Рекао сам раније да би био најсрећнији када би сви играчи остали на окупу. То је било нереално, јер клуб живи и од продаје играча. До сада смо остали без голмана Елесина и Пантића. Појачали смо конкуренцију на голу доласком искусног Николе Перића (Динамо), у нападу са најталентованијим младим играчима Бродарца Петром Караклајићем и Душаном Јоковићем, који је заоштрио конкуренцију на штоперској позицији, и универзалцем Гораном Смиљанићем (Рад). Пре неколио дана прикључио нам  се и крилни нападач Златибора Весић па ће и он добити прилику против Бродарца. Верујем да неће бити одлазака,а што се долазака тиче све је у рукама управе – казао је стратег Пролетера.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести