Фудбалери Пролетера на заслуженом одмору 

Фудбалери Пролетера су већ више од недељу дана на заслуженом одмору. Јесењу сезону у Суперлиги Србије завршили су на деветом месту са 27 бодова, колико има и седмопласирани тим шампионата Раднички из Ниша, али уз бољу гол разлику. 
Proleter/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

Сланобарци су стартовали слабо, после четири одиграна круга имали су само један бод уз катастрофалну гол разлику 3:11, па је тим преузео млади тренер Душан Бајић, који је врло брзо успео да стабилизује тим.  Из кола у коло Сланобарци су играли све боље сигурније, тактички зрелије, што је резултирало и бољим играма и добрим резултатима. Успели су три пута да славе у гостима у сусретима са Радничким из Ниша (1:0),  Спартаком (2:1) и Радником (1:0), а посебно су поносни што су  уз Црвену звезду једини успели да ремизирају са водећим тимом шампионата -  Партизном,  и то у Београду (0:0).

- Врло брзо су играчи прихавтили моју концепцију – објашњава Душан Бајић. – Играли смо такмичарски фудбал, можда не тако леп, али користан.  Успели смо да за кратко време подигнемо пихичку стабилнопст екипе и наравно, резултати нису изостали. Можда смо могли у неким мечевима и више, али када се све сагледа задовољни смо с оним што смо урадили. Ако треба нешто издвојити то је меч са Партизаном , али и чињеницу да смо у финишу првенства на „Карађорђу“  нанизали  неколико вредних победа и показали да домаћи терен ипак значи пуно. 

Као што смо рекли, Сланобарци су тренутно на заслуженом одмору, али челници клуба не седе скрштених руку. Пре два дана ангажовали су бившег репрезентативца Здравка Кузмановића, који  је преузео место спортског директора, док ће  Амир Бислими, који је до сада био на том месту имати нову фукцију - биће директор клуба.  Наравно, у прелазном року Пролетер жели да ојача редове с неколико квалитетних играча у свим линијама тима.

-  Наш циљ је пласман у плеј - оф – каже Бајић. – А да би то постигли морамо појачати конкуренцију у тиму. Сигурно је да ће у наредном периоду бити и долазака, али и одлазака. Неки играчи ће оптићи на каљење, а неки ће добити одрешене руке. Желимо да оформимо стабилан тим , са три голмана и двадесетак играча,  и да у сваком тренутку на свакој позицији имамо двојицу квалитетних играча. 

Сланобарци припреме за наставак првенства почињу 10. јануара, а према раније утврђеном плану 22. јануара преселиће се у турски Белек, где ће одирати неколико контролних утакмица. Вратиће се у Нови Сад 5. фебруара.

- Мора да се захвалим управу која нам је омогућили до сада сјајне услове – истиће Бајић. – Надам се да ћемо у Белеку добро попунити акумулаторе и спремно дочекати наставак првенства.          

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести