Фудбалери Пролетера поражени од руске екипе Уфа у Белеку

Фудбалери Пролетера на припремама у Белеку одиграли су и трећи контролни меч, одмерили су снаге са премијерлигашем из Русије, Уфом, и после занимљиве утакмице изгубили 2:3 (1:1).
1
Фото: Ј. Грлић

Сланобарци су играли добро, два пута водили, али су на крају, ипак, поклекли против чврсте екипе са истока Русије, која је у неким сегментима меча играла изузетно грубо, па је игру морао да напусти један од најбољих играча Никола Нинковић. Занимљиво је то да је за Уфу играо Дилан Ортиз, који је јесенас бранио боје Пролетера, али се није уписао у листу стрелаца.

Као и у ранијим мечевима готово сви играчи Пролетера добили су прилику, меч су почели: Петрић, Милошевић, Скопљак, М. Јовановић,  Митровић, Б. Јовановић, Којић, Нинковић, Кун, Калуђеровић, Томовић, а у  наставку шансу су добили: Новић, Танасин, Марјановић, Владисављевић, Ј.  Илић, Глушчевић, Стојановић, Младеновић, В. Илић, Михајловић, Пепић и  Дунђерски.

Голове за Сланобарце постигли су Стефан Томовић у 17. и Никола Нинковић у 60. минуту, а нарочито леп био је Нинковићев, који је са ивице шеснаестерца погодио супротан угао. Стрелци за Уфу били су: Агалијњев у 42, Сапланов у 63. и Мразак у 70. минуту.

И поред пораза, тренер Пролетера Душан Бајић био је задовољан.

– Била је то изузетна јака провера против мотивисаног ривала, који у неким моментима је играо и преоштро – појаснио је Бајић. – На срећу, нико се није повредио, сем што је Нинковић добио јак ударац у раме, али, повреда није теже природе. Одиграли смо сјајних шездесетак минута, на терену је била прва постава, и тада смо практично били у вођству. Ноге су играчима још тешке, али види се напредак.

Према плану Сланобарци би у Белеку требало да одиграју утакмицу са Металистом из Украјине, али је могуће да до повратка у Нови  Сад одиграју још један меч.       

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести