Фудбалери Пролетера стигли у турски Белек

Фудбалери Пролетера после пријатног лета у друштву играча Партизана, Спартака и Напретка из Кушевца стигли су у турски Белек где ће наредних 14 дана брусити форму за наставак такмичења у Суперлиги Србије.
ФК Пролетер/Фудбалери Пролетера пред пут у Белек
Фото: ФК Пролетер/Фудбалери Пролетера пред пут у Белек

Сланобарце је сачекао директор клуба Амир Бислими, променљиво време, нешто хладније (10 степени Целзијуса) од очекиваног и спорадична киша, али то није покварило расположење у табору Пролетера. Сланобарци су смешени у хотелу Титаник, тик поред обале Средоземног мора, а поред хотела је и неколико изванредних фудбалских терена. После ручка млађи новосадски суперлигаш је одрадио и трениг опоравка.

– Упркос кише задовољни смо и смештајем и теренима – рапортирао је тренер Пролетера Душан Бајића. – Имаћемо сјајне услове у овом делу припрема, што је предуслов да испунимо високе циљеве управе. Наравно, радићемо углавном са лоптом, уважбаваћемо разне акције, али и радити на физичкој припреми.

У Белеку Сланобарци ће одиграти пет припремних мечева, против јаких ривала, а први би требало да буде екипа Агзехајик из Казахстана, потом следе мечеви са Насафом, такође из Казахстана, па Уфом из Русије и Металистом из Украјине. Тражи се још један ривал.


Списак играча

У Белек је отпутовало 23 фудбалера. На списку су:  Никола Петрић, Филип Новић, Лука Лијескић (голмани), Никола Марјановић, Небојша Скопљак, Алексасндар Танасин, Бранислав Милошевић, Огњен Митровић, Ђорђе Владисављевић, Бранислав Јовановић, Марко Вукасовић, Стефан Томовић, Јован Илић, Никола Нинковић, Стефан Михајловић, Берталан Кун, Страхиња Стојановић, Лазар Којић, Матија Глушчевић, Андрија Калуђеровић, Вељко Илић, Кадир Пепић и Давид Дунђерски.


– Сви играчи добиће прилику да се добрим играма наметну – појаснио је Бајић. – Резултати нису у првом плану, али су, ипак, битни за психичку стабилнопст екипе. У прелазном року дошло је до промене у играчком кадру, али окосница тима је остала, тако да неће да буде много проблема око уигравања екипе.

Пролетер су напустили центарфор Дилан Ортиз, који је постао члан Уфе из Русије, па Бразилац Евандро, који се вратио у Залаегерсег (позајмица), а од стандардних првотимаца недостаје и Зарија Ламбулић, чији статус још није решен. Још су отишли Виктор Живојиновић (Летонија), Душан Јоковић (Металац), Марко Јанковић (Раднички, Крагјујевац), док неки играчи имају слободне руке да потраже нови клуб.

– Бићемо јачи, бржи него јесенас – тврди Душан Бајић. – И надам се да ћемо да играмо лепши и квалитенији фудбал. Имамо доста добар распоред па то морамо да искористимо.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести