Фудбалери Пролетера у Белеку испунили план припрема

Фудбалери Порлетера у добром расположењу вратили су се са припрема у Белеку, где су су се две недеље спремали за наставак првенства у Супрлиги Србије.
3
Фото: Ј. Грлић

Сланобарци су у Турској одрадили чак 17 тренинга и одиграли четири контролна меча против јаких ривала и показали завидан квалитет. Последњи сусрет био је и најквалитетнији, а новосадски млађи суперлигаш, после преокрета, савладао је украјински Металист (2:1).

– Нисмо имали баш иделане услове, пратила нас је киша и хладно време, али смо план у потпуности испунили и спремно очекујемо наставак борби за бодове – објаснио је тренер Пролетера Душан Бајић. – На срећу нисмо имали никаквих проблема, једино је Вукасовић радио неколико дана смањеним интензитетом, због проблема са зглобом, док су остали били у пуном тренажном процесу.

У зимском прелазном року Сланобарци су освежили тим, појачали су задњу линију са неколико искусних фудбалера, стигли су Марко Јовановић,  Александар Арсенијевић и Давид Дунђерски, па ваља очекивати да одбрана Пролетера буде много чвршча.

– Сигурно је то да ћемо у наставку првенства играти чвршће и борбеније. Није било проблема ни у финишу јесењг дела првенства, али сада, заиста, имамо квалитетна решења у задњој линији. Наравно, очекујем да играмо брже и течније.  Било је и одлазака, Бразилцу Евандру је истекла позајмица, па се морао вратити у мађарски Залаегерсег, а редове Сланобараца напсутили су и центарфор Дилан Ортиз, који се преселио у руску Уфу, док је Виктор  Живојиновић отишао у Ригу. Поред њих још неколико фудбалера је добило одрешене руке да потраже нову средину.

– Вратио се Андрија Калуђеровић, који ће много да значи за екипу. Међутим, највеће појачање биће Никола Нинковић, који се потпуно опоравио од саобраћајне несреће и спреман је и за највећа искушења. Yиги је већ у Белеку показао квалитет и сигурно је да ће правити разлику на свим мечевима. Сланобарци су после повратка из Белека добили два дана одмора и данас ће поново почети са радом. Већ у суботу очекује их вркло важна утакмица у Крагујевцу са Радничким. 

– Циљеви нам се нису променили. И даље желимо у сам врх, ако нам се укаже прилика укључићемо се и у борбу за Европу. Ипак, реалније је то да обезбедимо пламан у плеј–оф.     

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести