Фудбалери Слоге из Ердевика спремни за историјски искорак

ЕРДЕВИК: Седам утакмица, седам победа на домаћем терену. Тај податак из личне карте ердевичке Слоге конкретан је основ за трећу позицију у полусезони војвођанског фудбалског југа.
s
Фото: Bez obzira na vremenske (ne)prilike fudbaleri Sloge spremno odgovaraju na trenerove zahteve/ FK Sloga

Годинама је Слога у врху табеле четвртог степена такмичења, увек на корак или два до искорака ка Српској лиги. Ангажовањем тренера калибра Владимира Шпоње, Ердевик и Ердевичани су јасно свима ставили до знања где њихове амбиције завршавају у другом делу сезоне.

-На пролеће имамо једну утакмицу више на нашем терену – подсећа спортски директор Слоге Јовица Ђорђевић. – Трка је изједначена и биће неизвесна до последњег кола. Наша је предност у томе што смо домаћиниу директним конкурентима за врх табеле. Слога никада није играла у Српској лиги и сада је спремна за историјски искорак. Заветовао сам се мом оцу Неговану, дугогодишњем играчу и тренеру нашег клуба да све испод пласмана у виши ранг сматраћемо неуспехом. Слога нема спонзоре, ни у општинском центру нису се нешто претргли да помогну... Уздамо се у себе, своје могућности и у наше јединство у жељи да стигнемо до циља.

У Слоги су сагласни да су Хајдук и Словен фаворити у неизвесној трци за виши ранг. У тим срединама клубови су одлично организовани, састави по мери укомпоновани, системски се ради у свим сегментима функционисања.

- Нашу шансу препознајем у чињеници да смо сјајно одиграли на домацем терену – цени тренер Слоге Владимир Шпоња. – У пролећном делу све дерби утакмице играћемо код куће. Истовремено, презадовољан сам како су наши играчи одговорили на обавеза појединачних припрема у паузи првенства. На велику подрску управе клуба, која је увек уз нас и за нас, играчи спремно одговарају мукотрпним радом,  морално-вољним особинама на сваком тренингу. У таквим околностима, убеђен сам да овај тим мозе доци до великог резултата.

Слога је сачувала костур екипе који је заокружио први део такмчарске сезоне. У данима снежних вејавица, када није свеједно ни стићи до Ердевика, Шпоња са својим изабраницима одлази у Сремску Митровицу, на терен са вештачком травом. Сви играчи на које тренер рачуна одазвали су се прозивци на почетклу припрема.

-Новајлије су се брзо уклопиле, атмосфера је сјајна – потврдио је капитен Ненад Ђуркић. – Управа чини доста тога што на први поглед делује неоствариво. Били смо у Крупњу на припремама, имамо све услове за коректан рад пред наставак првенства у коме Хајдук и Словен јесу фаворити, али чврсто верујем у стручност тренера Шпоње и наш рад под његовим руководством. Посвећени смо одговорима на изазове који нас очекују тако да уз мало спортске среће кадри смо да ток првенства окренемо у нашу корист.

Слога, са Шпоњом на челу стручног штаба, прва је започела припреме за наставак првенства, што јесте убедљив показатељ озбиљности ердевичких фудбалских намера. У 16. колу, 4. марта, на свом терену и уз велику подршку мештана комшија, дочекаће тим руменачког Јединства. 

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести