Фудбалери Србије вечерас против Азербејџана

Још две препреке деле фудбалску репрезентацију Србије од жељеног пласмана на Светско првенство у Катару.
24 Piksi i Kostic
Фото: ФСС

Наш државни тим вечерас (20.45, ТВ Нова С), на стадиону ,,Рајко Митић“ у Београду, дочекују Азербејџан, а 14. новембра, у Лисабону, биће гост селекције Потугалије. И те како су „орлови“ свесни чињенице да „азере“ вечерас просто морају да победе, јер само на тај начин остали би у трци за прво место у А квалификационој групи. Основни задатак изабраника селектора Драгана Пиксија Стојковића је да дођу до сва три бода, свеједно којим резултатом. Истина је и то да о прваку групе може да одлучивује и гол-разлика, али то као да не оптерећује никога у нашем државном тиму.

- Свакако да смо свесни тога, али битније су нам неке друге ствари - истакао је Стојковић. - Пре свега, желимо да одиграмо добру утакмицу, да будемо фокусиран на терен све време и, коначно, да забележимо победу. Није Азербејџан уопште наивна екипа, уме да направи проблеме сваком противнику, јер има квалитетне појединце. Схватамо ривала веома озбиљно и мораћемо да учинимо све што је до нас како бисмо поништили њихове врлине. Наравно, и као бисмо ми били тим који се за све пита. Дакле, битна нам је само победа и то да одржимо висок квалитет игре.

Један од највећих асова у историји српког фудбала неће тактизирати у вечерашњем сусрету.

- Што бих? Као, требало би нешто да мењам, или да играм дефанзивно? Нема потребе за тим, имамо нашу филозофију и од ње не желимо да одступамо. Ипак, мораћемо да будемо паметни и да водимо рачуна о врлинама вечерашњег противника.

Селектор ће тек пред почетак утакмице донети одлуку о томе ко ће да истрчи на терен.

- Имамо проблема са шесторицом играча, који би, евентуалним новим жутим картоном, отпали за утакмицу у Португалији. Зато и кажем да ћемо морати да будемо паметни и да добро размислимо о томе ко ће играти, односно како да остваримо тријумф. У сваком случају, биће то момци који ће моћи да одговоре задатку и одиграју утакмицу какву желимо.

Пикси се не слаже с мишљењем које може да се чује у домаћој јавности, а које тврди да „орлови“ у Луксембургу нису играли добро.

- Била је то специфична утакмица, важна за нас и тако смо је и схватили. Одиграли смо такмичарски, како бисмо однели победу. И успели смо у томе! Дакле, не видим никакав проблем. Фудбал је сада много другачији него раније, сви га играју, никога не смеш унапред да отпишеш. Радује ме зато приступ играча који су дали све од себе. Ако вам кажем да су Милинковић-Савић и Тадић претрчали по 12,5 километара, Влаховић 11,5, а Настасић и Вељковић по 11, све вам је јасно. То ми је било битно и то је оно што ме радује – поручио је Драган Стојковић.


Имамо врхунске нападаче

Драган Стојковић задовољан је како функционише тандем голгетера Александар Митровић - Душан Влаховић.

- Не видим разлог због којег би то био проблем. Њих двојица се одлично слажу, говоре истим језиком и нема неспоразума. Сви наши нападачи су врхунски, мислим ту и на Јовића и с те стране немам разлога за бригу - нагласио је Стојковић.


Очекивања пред вечерашњи дуел изнео је и сјајни Филип Костић.

- Свака победа је важна и доноси нам самопоуздање. Зато би добро било да пред сусрет с Португалцима одиграмо што боље. Спремни смо за то, а не оптерећујемо се резултатом – рекао је Костић.

Сјајни крилни везиста презадовољан је због победе остварене у Луксембургу.

- То је био доказ да нема слабих противника. Успели смо да победимо, али нам није било лако. Одлика правих екипа је да побеђују и кад не играју најбоље и драго ми је што смо у томе успели и тријумфовали.

Костић се нада великој подршци са трибина.

- Много би нам то значило, сви знају колико је лакше играти уз помоћ с пуних трибина. Сваком присутном навијачу одужићемо се добром игром и зато би било добро да нас вечерас на стадиону буде што више.

Везиста немачког Ајнтрахта свестан је да би све, осим победе, вечерас био велики неуспех.

- Респектујемо сваког, али фаворити смо и од тога не бежимо. То ћемо, ипак, морати и да оправдамо игром на терену.

За крај, Филип Костић је нагласио да ће се он и његови саиграчи потрудити да тријумфују што убедљивије.

- Пре свега, важно је да победимо, али знамо и то да би гол-разлика на крају могла да одлучује. Даћемо све од себе, а ако будемо и убедљиви, тим боље – поручио је Костић.

И. Лазаревић

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА МУНДИЈАЛ

Група А

Данас

Португал - Луксембург       (20.45)

Србија - Азербејџан    (20.45)

1. Србија   6      4      2      0      13:7  14

2. Португал       5      4      1      0      11:4  13

3. Луксембург    5      2      0      3      5:8    6

4. Ирска    6      1      2      3      8:8    5

5. Азербејџан     6      0      1      5      3:12  1

Група Б

Шведска - Грчка        (20.45)

Косово - Грузија        (20.45)

Група Ц

Булгарска - Северна Ирска         (20.45)

Литванија - Швајцарска      (20.45)

Група Д

Казахстан - Финска    (16)

Украјина - БиХ   (20.45)

Група Ф

Данска - Аустрија      (20.45)

Фарска Острва - Шкотска   (20.45)

Израел - Молдавија    (20.45)

Група И

Албанија - Пољска     (20.45)

Енглеска - Мађарска  (20.45)

Сан Марино - Андора  (20.45)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести