Фудбалери Србобрана на челу Суботичке подручне лиге

После иступања из Српске лиге, фудбалери Србобрана наставили су такмичење два ранга ниже и тренутно су на лидерској позицији Суботичке подручне лиге, захваљујући скору од три победе и два ремија, уз гол-разлику 18:8.
Srbobranske mlade snage: Petrović, Bibin i Kenji foto:M. Menićanin
Фото: Србобранске младе снаге: Петровић, Бибин и Кењи фото:М. Менићанин

Одавно у тиму није било више момака из Србобрана, сви су млади, жељни доказивања и афирмације и под вођством тренера Светозара Совиља за сада постижу лепе резултате.

- Био сам у омладинцима новосадског Пролетера, уписао и пар наступа за први тим, али одлучио сам да се вратим у Србобран, где сам поникао. У суперлигашу је јака конкуренција, а у овим годинама ми је најбитније да имам континуитет на терену. Већ сам сарађивао са тренером Совиљем, познати су ми његови методи рада. Стартовали смо добро, даћемо све од себе да наставимо позитиван низ – каже  деветнаестогодишеи дефанзивац Давид Петровић.

Једно лето млађи од Петровића  голман Боривој Бабин дебитовао је за први тим када су Србобранци крчили пут ка српсколигашкој сцени. За позицију између статива конкуренција му је Жарко Јоргић, а обојица раде под будним оком Немање Латиновића. - Пуно нам значи његово искуство, бранио је и у иностранству, па Јоргић и ја имамо од кога да учимо. Просек година једва прелази праг пунолетства, једна смо од најмлађих екипа у лиги, али на крилима позитивне енергије прескачемо препреке. Драго ми је због броја играча из Србобрана и одлуке клуба да шансу пружи својој деци – наглашава Бабин.

Најмлађи играч Артур Кењи (17) усталио се у стартној постави на одговорној позицији штопера.

- Волим фудбал, редовно тренирам и уз пуно одрицања успео сам да постанем најмлађи првотимац. Имамо добру екипу, клуб је стабилан и прича иде у жељеном правцу. У лиги је доста искусних играча, сви против нас играју са посебним мотивом, али не плашимо се изазова – истакао је Артур Кењи.               

Србобран не треба да брине за будућност. Председник клуба Јовица Тешић, са сарадницима, изабрао је исправан правац и енергију за добре резултате црпи из сопственог погона. Нису само момци ове приче у фокусу, на врата првог тима куца плејада младих, попут Милутина Дукаиа, Зорана Миросављевића, Константина Курјачког...

М. Менићанин

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести