Фудбалери Србобрана раде пуним капацитетом, новајлије по мери

Припреме фудбалера Србобрана за наставак трке на војвођанском северу одвијају се по плану. Одзив на тренинзима је одличан, а новајлије су улиле додатну енергије и подигле ниво оптимизма пред пролећну етапу, обојену жељом да се избори опстанак.
Srbobran
Фото: Приватна архива

- Кренули смо са радом 15. јануара, атмосфера је одлична и сви верујемо да ћемо остварити циљ. Играчима смо обезбедили неопходне услове за рад, а на располагању им је и дворана са теретаном. Новајлије су по укусу стручног штаба, очекујем да ће допринети жељеним резултатима – каже председник клуба  Немања Перендић.

Конкуренцију су заоштрили Слободан Тривић и Симо Адамовић (Младост, Турија), Бојан Живановић (Искра, Куцура), Ричард Рајчањи и Атила Кемењи (Бачалмаш, Мађарска), док се реактивирао везиста Никола Станков.

- Кемењи и Рајчањи су играли у трећој лиги Мађарске, биће освежење за екипу. Тривић је нападач, Живановић се најбоље сналази као десни бек, док је Адамовић везиста, уједно и Србобранац. Станков је имао паузу, због повреде, драго ми је да је поново на терену. Задовољни смо билансом прелазног рока, морали смо да се појачамо, јер ће у наставку свака утакмица бити квалификациона. Опрему су раздужили голман Боривој Бабин (Војводина, Бачко Градиште), Срђан Радојковић (Аустрија), Саша Гленџа (Његош) и Ервин Ходоницки (Еђшег, Мали Иђош).

- Немамо пуно простора за празан ход, од првог пролећног кола морамо да будемо на висини задатка. Опстанак је реална пројекција, Србобран заслужује војвођанског лигаша и све смо подредили таквом расплету. Пола лиге је угрожено, сами смо криви за тренутни пласман, пошто смо јесенас имали неколико непланираних исхода на домаћем терену, али није касно да се избришу минуси – истакао је  Перендић.

Из јесењег дела остали су капитен Радојица Јовановић, Игор Павићевић, Александар Марјанов, Љубомир Живановић, Немања Тешановић, Давид Петровић, голман Жарко Јоргић... Уводне пријатељске утакмице, послале су ветар оптимизма.

- После победе против Петроварадина (3:1), ремизирали смо са Таванкутом (2:2), иако смо били ближи победи. Сви играчи са су добили шансу, а први утисци о новајлијама су позитивни. Руководство клуба је испунило обећање, председник Немања Перендић је уложио много енергије да би тим добио другачију физиономију. Верујем да ће озбиљан рад бити награђен бодовима – поручио је тренер Душан Медић.     

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести