Фудбалери ТСЦ-а планирају три утакмице у Мађарској

Фудбалери ТСЦ -а у спортском центру у Бачкој Тополи припремају се за нову сезону у којој имају амбиције да остану у врху домаћег фудбала и да оставе траг и у Европи.
tsc
Фото: ФК ТСЦ

Тополчани ће у квалификацијама ЛЕ играти у првом колу, неће бити носиоци, што их, како кажу, неће омести да јуришају на групну фазу овог такмичења.

-  Наша је жеља да и у Европи, као у претходној сезони у Суперлиги, остваримо добре резултате и оставимо што лепши утисак. Знам да су циљеви високо постављени, али сматрам да нису и недостижни Много тога у Европи ће зависити од жреба, игра се само једна утакмица, с тим што не можемо да занемаримо и фактор среће.У домаћим такмичењима настојаћемо да будемо још бољи у односу на претходну сезону – каже шеф струке Золтан Сабо.

Тополчани су одиграли тест утакмицу са Инђијом (1:1), шансу су добили углавном млађи играчи, али су и првотимци провели на терену тридесетак минут.

- Добро се трчало,што је у овом тренутку и најважније. Почетак је припрема и логично је да ни једној екипи резултат није у првом плану. 

Први пут су у дресу ТСЦ -а прилику су добили новајлије Никола Бурсаћ, Михајло Бањац, Дамјан Достанић, Едвин Елевена и  Лука Пантовић. 

- Сви су оставили повољан утисак, млади су и по одлуци ФСС  мораће да буду у екипи. Лука Пантовић је потписао професионални уговор, тако да сада имамо пет - шест играча који испуњавају критеријум ФСС.    

Фудбалери ТСЦ -а  у суботу гостују Бачкој у Бачкој Паланци, а ако се не затворе границе од 14. до 23. јула боравиће у Мађарској, где ће одиграти три утакмице, са трећелигашем Чакваром, некадашњим великаном, а сада друголигашем Вашашем из Будимпеште и на крају са Пушкаш Академијом тима, која ће да игра у квалификацијама за Лигу Еверопе.

Г. К. - С. Ст.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести