ФУДБАЛЕРИ ТСЦ–А РЕВАНШИРАЛИ СЕ ВОЈВОДИНИ ЗА ПОРАЗ У ОСНОВНОМ ДЕЛУ ПРВЕНСТВА:  Треће место већ "у џепу"

 Успели су фудбалери ТСЦ–а да се, у првом сусрету плеј-офа, реванширају Војводини за пораз у последњем колу основног дела Суперлиге Србије и учврсте се на трећој позицији на табели.
1
Фото: Добар фудбал виђен је на ТСЦ арени, фото: С. Шушњевић

Она ће им, ако не буде великих изненађења у Купу Србије, гарантовати да ће на јесен играти у групној фази Лиге Европе или Лиге конференција.

Одиграли су Бачкотополчани у својој арени добру утакмицу, па су, већ после пет минута игре, имали два гола предности у сусрету с Новосађанима. Онда су мало застали, дозволили ривалу да изједначи, али су на крају, ипак, после сјајне акције, другим поготком расположеног Милоша Пантовића стигли до победе (3:2).

- Успели смо да испрвимо грешке из прошле утакмице – објашњавао је тренер ТСЦ–а Жарко Лазетић, који је у утакмициса Војводином прославио јубилеј – стоти пут у званичном мечу водио је с клупе ТСЦ. – Врло брзо смо постигли два гола, то нас је можда понело и наставили смо помало да срљамо, дозволивши Новосађанима да изједначе резултат. Ипак, у финишу смогли смо снаге да постигнемо и трећи погодак и да се реванширамо црвено–белима за пораз у Новом Саду.

  Сходно властитим опредељењима,  Жарко Лазетић је направио неколико измена у тиму, које су донеле очекивани резултат. На клупи су остали капитен Антонић, Вулић и Милосављевић, а на трибинама и пожутели Петровић, међутим, то није утицалио на игру.

 - Имамо квалитетна решења за све позиције у тиму – додао је Лазетић. – Изостанак неког играча не ремети наш ритам игре. Покушавамо у сваком дуелу да покажемо нешто ново и да се приближимо европском стилу игре. Радимо пуно на едукацији фудбалера, увели смо и неке новине, у полувремену им, преко видео анализа, указујемо на грешке. Видим да има напретка, па из сусрета у сусрет изгледамо све боље, а и мање је и грешака.  

 Тополчане у наредна два кола очекују два озбиљна изазова: прво се састају с Партизаном (у недељу), а онда, 1. маја, играју с Црвеном звездом.

-  Биће то прави испити за наш тим – тврди Лазетић. – Имамо довољно времена да се припремимо, победом против Војводине практично смо обезбедили треће место, тако да нећемо имати притисак резултата и моћи ћемо да играмо без оптерећења. Верујем да ћемо приказати све оно што нас је красило и у досадашњем делу првенства.

Г. Ковач      

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести