Фудбалери ТСК-а из Темерина почели припреме с новим тренером: Миљковић води ка врху

Темерински ТСК је минуле сезоне био позициониран у врху Новосадске фудбалске лиге, припреме за нову трку са бодове су почеле обојене идентичним амбицијама, под вођством новог тренера Александра Миљковића.
jovo popovic tsk
Фото: Јово Пуповац, фото: ФК ТСК

Млад и жељан доказивања, уз битну чињеницу да је домаћи кадар, добио је поверење председника клуба Николе Лазића, наследивши за кормилом Драгана Ћулума.

- Коректно и пријатељски смо се растали са Ћулумом, био је то његов други тренерски мандат у клубу. Миљковић је млад и школован тренер, представља улагање у будућност. Проценили смо да може бити освежење и указали му поверење – каже председник Лазић.

На првом тренингу било је 17 играча, укључујући новајлије Алексу Радина (Борац, Шајкаш), Уроша Топића (ЖСК, Жабаљ) и Данијела Солдата (Бачка, Ђурђево). Папире су узели Мирко Дринић и Лука Пантош (Младост, Бачки Јарак).


Пуповац: Биће голова

Ударна игла Темеринаца прошле сезоне, иако није одиграо све мечеве, при чему је првенство прекинуто после два пролећна кола, био је Јово Пуповац, стрелац  17 голова.

- Морамо адекватно да се припремимо, јер ће против нас, као кандидата за највиши пласман, сви да играју са додатним мотивом. Биће голова, верујем да можемо остварити амбиције – поручио је Пуповац.


- Остали су најбољи стрелац Јово Пуповац, Милорад Косић, Александар Танасић, Немања Милосављевић, Огњен Клисара, Дејан Клаић, Драго Максимовић, Петар Граховац... Близу смо договора са искусним штопером и центарфором, имаћемо тим способан да се бори за највиши пласман – истакао је Лазић.

Услови за рад су далеко изнад ранга такмичења, јер поред два травната терена и теретане, играчима је на располагању и недавно завршени терен са вештачком подлогом.

- Милина је радити у оваквом амбијенту, а задовољство је веће због чињенице да су момци посвећени и одлучни у намери да буду запамћени по добрим резултатима. Познајем кадар, ТСК годинама уназад има највећи број гледалаца у лиги и према њима имамо обавезу да на свакој утакмици дајемо максимум – казао је тренер Александар Миљковић.

Наредних дана биће дефинисан статус двојице најискуснијих, голмана Раше Лугоње и нападача Дарка Марића, а прву утакмицу црвено-бели ће одиграти 19. јула против Обилића из Змајева.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести