Фудбалери у Шпанији од 4. маја на индивидуалним тренинзима

МАДРИД: Фудбалери у Шпанији са индивидуалним тренингом у својим клупским центрима могли да почну 4. маја, рекао је данас премијер Педро Санчез на конференцији за медије.
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Санчез је рекао како ће од суботе Шпанци моћи на сат времена да излазе напоље како би се индивидуално бавили спортом или шетали, као и да би фудбалери у понедељак могли да почну са појединачним тренинзима на терену, а свему томе претходило би тестирање играча на корона вирус.

Према плану Владе, фудбалери би од 18. маја могли да тренирају у мањим групама, где би били подељени у групе од по шест играча, а од 25. маја и у групе од по осам.

Заједно са тренерима и другим особљем на терену не би смело да буде више од десет особа, а тек од 1. јуна били би дозвољени колективни тренинзи, али под строгом контролом.

Фудбалери би се тестирали током свих ових етапа, а у случају да неко буде позитиван на COVID-19, био би изолован у карантину заједно заједно са саиграчима из групе.

План је да играчи бораве у оближњем хотелу или резиденцији ако њоме клуб располаже и тако би се припремали за наставак такмичења, који Ла Лига очекује 12. јуна.

Шпанска Примера прекинута је 13. марта, а са 213.000 инфицираних становника Шпнаија је земља с највише оболелих у Европи.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести