Фудбалери Војводине данас играју с Напретком у Крушевцу

У последње време изостају конференције за медије у ФК Војводина, па новинари морају да се сналазе како би пронашли саговорнике с којима би могли да поразговарају пред неку утакмицу. После важне победе над Новим Пазаром на „Карађорђу“, Новосађани данас гостују у Крушевцу, домаћин ће им бити екипа Напретка, а на пут су отишли јуче, одмах после преподневног тренинга у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“.
Detalj
Фото: Човић (с лоптом) и Вукадиновић (90) у прошлом сусрету с Напретком, фото: Ј. Грлић
Успели смо да успоставимо контакт са Славољубом Ђорђевићем, шефом стручног штаба црвено-белих, који је био веома љубазан и предусретљив и објаснио нам с каквим амбицијама његов тим одлази у Лазарев
- Током протекле недеље радили смо веома и успели смо да освежимо играче – казао је овај стручњак. – Имамо, додуше, одређених кадровских проблема, јер на пут нису кренули Дејан Зукић, због температуре, као ни Лазар Стојсављевић, који има повреду леђа. Штопер Владимир Ковачевић је и даље ровит, па ћемо о његовом (не)игрању одлучити пред сам почетак утакмице у Крушевцу, а на бол у грлу пожалио се Новица Максимовић. Наравно, томе морам да додам и изостанак Стефана Ђорђевића, али тако је – како је. Уз божју помоћ, ипак,  верујем да можемо да стигнемо до позитивног резултата.
Наступ Ковачевића још је неизвестан, па је лако могуће да ће у црвено-белом дресу данас да дебитује Борис Копитовић, који је пре неколико дана потписао за тим из Новог Сада.

Могућа постава Војводине

Тренер старијег новосадског суперлигаша Славољуб Ђорђевић одредиће стартну поставу црвено-белих, како је рекао, тек пред сам почетак данашњег дуела с Напретком. Ипак, могуће је да следећих 11 фудбалера Војводине истрчи на травњак стадиона Младост у Крушевцу:
Н. Симић – Бјековић, Ковачевић (Копитовић), Стевановић, Деветак – Буснић, Топић – Вукадиновић, Човић, В. Симић – Мркаић.


- Заиста постоји могућност да се Копитовић појави у нашој стартној постави, јер је с екипом и свакако ће бити међу играчима чије име ће се наћи у протоколу. Видећемо још, све зависи од Ковачевићевог стања, па ћемо тек на лицу места да донесемо коначну одлуку по том питању.

Славољуб Ђорђевић је говорио бираним речима о екипи Напретка и њеном тренеру Милану Ђумију Ђуричићу.
- Реч је о правој, домаћинској екипи, која је у досадашњем току сезоне остварила све три победе на свом терену. С клупе Крушевљане предводи Милан Ђуричић, искусни тренер који фудбал има у малом прсту и сигурно је да ће оптимално да припреми своју екипу како би она пробала да настави серију тријумфа на стадиону „Младост“. Уз то, сигуран сам да ће бити посебно мотивисан у дуелу с нама, али о томе посебно не размишљам. Знамо шта нам је циљ, спремили смо се за игру домаћина и верујем да можемо да стигнемо до позитивног резултата.
Спортиста сам и увек тежим ка томе да победим, нема разлога да исто не буде и у дуелу с Напретком – нагласио је Славољуб Ђорђевић.
Утакмица Напредак – Војводина почиње у 16 часова, уз пренос на трећем каналу ТВ Арена спорт. Правду ће делити судијска екипа из Београда, на челу са Срђаном Јовановићем.
Помагаће му Урош Стојковић и Милан Михајловић, док ће четврти судија бити Милан Стефановић.
А. Предојевић
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести