Фудбалери Војводине дочекују екипу Чукаричког

Још су само четири првенствене рунде остале до завршетка лигашког дела првенства у фудбалској Суперлиги Србије, а Војводина је у овом тренутку доста далеко од циља с почетка пролећне полусезоне, односно пласмана у плеј-оф.
djuricin
Фото: Огњен Ђуричин, фото: Ј. Грлић

Шанса да ипак испуне основна очекивања навијача, црвено-бели и даље имају, али ће им на том путу бити потребно пуно знања, умећа, квалитета, а онда и спортске среће. Тренутно се налазе на деветом месту, три бода „испод црте“, а прву прилику да покажу да могу и да желе да буду међу првих осам тимова, имаће сутра (недеља), када дочекују на „Карађорђу“ тим Чукаричког.

„Јако је битан сусрет који је пред нама“, рекао је Немања Милојевић, 20-годишњак који је прошлог лета у Вошу стигао управо с Бановог брда.

„Иако је реч о дуелу с клубом у којем сам поникао и прошао кроз његове све селекције, прилазим утакмици као прави професионалац и желим да моји садашњи саиграчи и ја забележимо прву овогодишњу победу. Једноставно, немамо више никаквог изговора, морамо да уложимо све што имамо и да стигнемо до сва три бода.“

Плеј-оф се у овом тренутку, а с обзиром на игре које приказују овог пролећа, чини доста далеким за новосадски тим.

„Докле год постоји шанса да се за њега изборимо, морамо да верујемо да ћемо се наћи у плеј-офу. Имамо квалитет, време је да га на делу покажемо и докажемо и убеђен сам да, уз помоћ навијача, можемо да будемо међу екипама које ће се борити за пласман у горњем делу табеле.“

У прошлу среду, у куп утакмици с Радничким у Нишу (1:2), стрелац јединог гола за „Стару даму“ био је Огњен Ђуричин. И овај младић сугерише да Војводина има тим који заслужује да се нађе у плеј-офу.

„Читава екипа, као и клуб у целини, жели да победи Чукарички“, нагласио је Ђуричин.

„Напашћемо ривала свом снагом, другог избора немамо, посебно због чињенице да смо домаћини и да наши навијачи славе 30 година од како су уз Војводину. То нас додатно обавезује да пружимо максимум и покушамо да их обрадујемо вредном и важном победом. Пут до ње води нас преко офанзивне и храбре игре и сигуран сам да то можемо да урадимо.“

Ипак, Чукарички се бори за треће место, пошто за Партизаном заостаје само два бода. То сугерише да ће и фудбалери београдске екипе бити веома мотивисани.

„Морамо да размишљамо искључиво о нама и о остварењу циља који имамо. Пут до плеј-офа је прост, треба да забележимо победе до краја лиге и убеђен сам да ми то можемо. Свесни смо да Београђани имају доста квалитетних појединаца, од Мудринског, Богосавца, капитена Доцића, Пушкарића... Добра су екипа и већ дуго су на окупу, али, понављам, нама је победа једина опција и учинићемо све да до ње стигнемо, верујем у лепој атмосфери која ће владати на „Карађорђу““,  додао је Огњен Ђуричин.

Тренер Новосађана Радован Кривокапић, осим повређеног Милана Лазаревића, моћи ће да рачуна на све играче. Сусрет Војводина – Чукарички почиње у 19 часова, а улазнице за трибине новосадског стадиона продаваће се по цени од 300 динара (Запад), 200 динара (Исток) и 100 динара (Север).

А. Предојевић

Милојевић у У-21 селекцији Грчке

Немања Милојевић добио је позив да се већ у понедељак јави селектору младе У-21 репрезентације Грчке, пред којом су пријатељске утакмице са вршњацима Словачке и Црне Горе.

„Током репрезентативне паузе која следи, бићу на располагању селектору Антонису Никополидису за сусрете у Словачкој и Грчкој“,  објаснио је Милојевић.

„То је други пут да сам позван у У-21 селекцију и надам се да ћу добити прилику да заиграм. Раније сам наступао за У-19 репрезентацију и желим да се сада изборим за место и у старијем тиму.“

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести