Фудбалери Војводине наставили с тренинзима

После паузе од три дана, у четвртак су се у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику поново окупили фудбалери Војводине.
linta
Фото: Александар Линта, први помоћник тренера Столице, фото: ФК Војводина

Иако је шеф стручног штаба Илија Столица одсутан због обавеза које има на семинару за УЕФА про-лиценцу који се одржава у Сарајеву, Новосађани су пре почетка тренинга одгледали снимак утакмице са Земуном и одрадили видео-анализу, а онда су истрчали на терен. Временски услови, због веома хладног дана, нису им били наклоњени, али су црвено-бели радили у јаком темпу и тиме, практично, почели припреме за дерби утакмицу 29. кола Суперлиге Србије, која их 31. марта очекује против Радничког у Нишу.

До повратка Илије Столице, који се очекује следеће седмице, радом је руководио његов први асистент Александар Линта, а тренингу су присуствовали сви првотимци, с изузетком младих репрезентативаца Ранка Веселиновића и Александра Месаровића.

„Приликом видео-анализе дуела са Земуном, играчи су увидели у чему су то грешили и шта их је одвело у пораз“, рекао је Линта.

„Било је очито да су под стресом и на читавом стручном штабу је да ради на подизању нивоа самопоуздања екипе, као и на њеној психолошкој припреми. Већ смо практично почели с припремама за дуел у Нишу и предстојеће време настојаћемо да максимално искористимо.“

Поред тренинга у Ветернику, Војводина ће у суботу одиграти и  контролну утакмицу у Центру ФСС у Старој Пазови.

„Како је редовно коло Прве лиге Србије одложено због лошег времена, договорили смо се с људима из Бачке Тополе да одиграмо тренинг утакмицу“, додао је Линта.

„Идеја нам је да сви кандидати за тим добију прилику да на терену проведу по 45 минута, а уједно ћемо моћи да видимо и то колико су исправили уочене недостатке у игри. Ипак, посебно желим да нагласим да тим Војводине који почне тај сусрет није онај који ће наступити и у Нишу, о чему ће, наравно, одлуку донети тренер Илија Столица.“

Утакмица Војводина – ТСЦ у суботу ће почети у 11.30 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести