Фудбалери Војводине настављају припреме

НОВИ САД: У суботу су фудбалери Војводине одрадили јачи тренинг, па им је, сходно замишљеном ритму рада, тренер Ненад Лалатовић у недељу дао слободан дан.
fk vojvodina jgrlic
Фото: Ј. Грлић

Јуче је у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” зато било мирно, а данас се црвено-бели враћају на терен и настављају с припремама за пролећни део сезоне.

Суботњи тренинг био је занимљив због тога што је с осталим играчима  тренирао и Момчило Мркаић, 192 цм високи нападач, који се високо котира на листи жеља које је у предстојећем зимском прелазном року члановима управе испоставио шеф струке црвено-белих. Он је у Новом Саду, дакле, одрадио први тренинг и може да се наслути како су разговори између Војислава Гајића, председника ФК Војводина и Драгомира Лазовића, првог човека клуба из Ивањице, окончани на обострано задовољство.

Иако званичних информација о евентуалном трансферу још увек нема, сазнајемо да би читав посао око преласка снажног фудбалера могао да буде завршен данас или сутра. Остало је, наводно, да се Мркаић и Војводина договоре око услова под којим би он потписао уговор.

Уколико све буде ишло у правцу у којем се то очекује, високи Требињац постао би трећи новајлија ове зиме у редовима новосадске “старе даме”, пошто су раније обавезу  потписали крилни нападач Миљан Вукадиновић (Напредак, Крушевац) и штопер Лазар Стојсављевић (Њупорт Каунти, Енглеска).

Ту, међутим, неће бити крај активностима Новосађана на тржишту фудбалера, јер је Лалатовић истакао да у тиму жели да види и десног бека Марка Петковића (тренутно без клуба), левог бека и некадашњег омладинца Војводине Стефана Ђорђевића (Раднички Ниш) и офанзивног везног играча Богдана Младеновића (Жил Винсенте, Португалија). По ономе што може да се сазна, додуше из незваничних извора, разговори с овом тројицом играча добрано су одмакли и очекује се да су велике шансе да и они у најскоријој будућности постану фудбалери новосадског суперлигаша.

Данас црвено-бели, дакле, настављају с тренинзима, а у суботу очекује их и прва провера форме. Лалатовићев тим одиграће сусрет с прволигашем Кабелом, а четири дана касније (среда, 22. јануар) ривал ће им бити суботички Спартак.

Екипа се лагано комплетира и сви су изгледи да ће до поласка у Турску (24. јануара) Лалатовић на окупу имати све играче с којима жели да на пролеће избори европску визу. Уколико се оваква тврдња покаже као тачна, биће сасвим довољно времена да се нови фудбалери уиграју са саиграчима и крену ка остварењу спортског циља који је пред њима. Јесенас освојено треће место на табели одлична је полазна основа за то, па навијачи, чини се с пуним правом, очекују да им њихови љубимци испуне жеље и врате овај клуб на листу учесника квалификација за Лигу Европе.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести