Фудбалери Војводине нерешено против Напретка

Фудбалери Војводине прекинули су низ пораза али им реми без голова у Крушевцу не доноси битнији помак и значајнији напредак у борби за плеј - оф. Утакмица у Крушевцу била је занимљива, оба тима су имали неколико лепих прилика, али се чини да је резултат на крају реалан.
Vojvodina Napredak J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

Војводина је кренула агресивније и прва је припретила,  али је Митошевић лоше центрирао после слободног ударца са ивице шеснаестерца пребацивши све играче оба тима, пославши лопту у гол аут.

Са друге стране Ескић је из пристојне позиције са десетак метара главом послао лопту преко гола. Само неколико минута касније Ндаје је погодио окрвир гола. Нападач Напретка се сам изборио и за позицију, одлично шутирао али је погодио само пречку гола голмана Роцкова. 

Уследио је нешто мирнији период игре у којем су оба тима прескакали игру и дугачким лоптама покушавали нешто да учине. Нову велику прилику за домаће није искористио Илић који у 25 минуту после одличног центаршута Ивановића послао лопту према левом доњем углугола Војводине, али је Роцков био на месту и лопту избио у корнер.

Три минута касније после брзог  напада Војводине по средини, Милојевић је пронашао Ђурићина у казненом простору, међутим, после судара са играчем Напретка је пао. Судија Николић је само одмахнуо руком.  Четири минута пре краја првог дела меча уместо повређеног Лазаревић у игру је ушао Деветак.

И када се полако чекала пауза још једна сјајна прилика домаћих. Поново је Ивановћ одлично центрирао са десне стране а Илић, овај пут главом, послао лопту под пречку, а Роцков је поново спречио погодак.

На старту другог дела Радован Кривокапић уместо Милојевића у игру је убацио Гојкова.Ипак,  Напредак је играо нешто боље и у 61 минуту су  Крушевљани имали нову прилику. Ндаје је тукао авом са осам метара.

Кратак период иницијативе Војводине резултирао је са два ударца из угла, без већих шанси, а 20 минута пре краја Кривокапић уместо Срећковића убацио је Езеа. И само минут касније Воша је промашила велику прилику. Ђуричин је после контре послао лопту ка пеналтику где је нашао усамљени Матић, али је вођа навал Новосађана промашио гол.

У последњим минутима игра и једни и други играли су са пуно грешака, па није било ни голова.  

ИЗЈАВЕ ПОСЛЕ УТАКМИЦЕ

 Кривокапић: Реализација највећа бољка После меча  оба тренера су истакли да су задовољни освојеним бодом, али да су очекивали више. Радован Кривокапић тренер Војводине је истакао: Почели смо стегнуто али је, како је утакмица протицала играли смо све боље. Понавља нам се, по ко зна који пут, да не можемо да реализијемо шансе и то је највећа бољка тима. Радује ме друго полувреме и надам се да је то рецепт за игру Војводине у будућности  

Милорад Косановић тренер Напретка је рекао: Нисам веровао да ћу доћи у ситуацију да се радујем ремију а сада је управо тако. Пребринули смо све бриге око пласмана у плеј оф.  Играли смо како смо желели и тим је напокон личио на себе иако је било доста младих играча.  


КРУШЕВАЦ:  Стадион „Младост“, гледалаца 1000, судија: Николић, жути картони:

Маринковић, Јовић (Напредак), а Срећковић, Ђуричин, Митошевић (Војводина).

НАПРЕДАК: Петровић 6, Обрадовић 5,5, Маринковић 5,5,  Остојић 5,5, Аксентијевић  5,5, Ђорић 5,5 (Стевановић 5,5),  Ескић 6(Јовић 5,5), Ивановић 6(Вукадиновић ), Баха 5,5,  Ндаје 6,5, Илић 5,5.

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Лазаревић 5,5  (Деветак 5,5 ) , Веселиновић 5, Граовац 5, Стојковић 5,5, Митошевић 5,5, Милојевић 5,5 (Гојков 5,5), Ђуричин 6, Ђурић 5,5, Срећковић 5,5(Езе), Матић 5,5.

Б. Зеленбаба

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести