Фудбалери Војводине одиграли квалитетну партију против Вождовца

Фудбалери Војводине су на кров београдског Тржног центра Стадион отишли решени да да освоје три бода у дуелу с Вождовцем и завршетак утакмице дочекали су високо уздигнутих руку.
vozdovac vojvodina
Фото: https://fkvozdovac.rs

Савладали су домаћина са 2:1, головима Петра Бојића и Миљана Вукадиновића и сада на табели имају само бод мање од другопласираног Партизана.

- Момци су сусрет одиграли врло добро и дициплиновано, придржавајући се оног што смо се уочи дуела договорили - рекао је тренер Видак Братић, који је, заједно с колегом Драганом Шарцом, предводио Вошу уместо болесног шефа стручног штаба Ненада Лалатовића. - Тачно смо знали шта нам ваља да чинимо и то нам је донело три бода. Контролисали смо утакмицу практично током свих 90 минута, без обзира на то што је домаћин повео.

Утисак је да су играчи из Новог Сада на почетку сусрета били нешто резервисанији, али да их је гол Лазара Зличића повукао унапред и просто натерао да убаце у већу брзину.


Вирус против шефа

Утакмицу с Вождовцем није водио Ненад Лалатовић, што је изазвало коментаре на стадиону и у фудбалским круговима.

- Лалатовић је добио неки вирус и имао је температуру - објаснио је Братић. - Није могао да заузме своје место уз терен, али смо се прецизно договорили о ономе што желимо да остваримо и задатку смо у потпуности одговорили.


- Погодак ривала нас је раздрмао и од тог 21. минута загосподарили смо тереном. На време смо, само десетак минута касније, стигли до изједначења, а онда смо, почетком наставка, постигли и други погодак и кренули ка победи. Имали смо и после тога неколико лепих прилика да савладамо голмана Илића и стигнемо и до убедљивије победе, али, нека, добро је и овако.

Имала је чета из Српске Атине одређених кадровских проблема, па је на позицији дефанзивног везног наступио Аранђел Стојковић, док је уз десну аут-линију узместо њега играо Никола Андрић.


Вукадиновић играч 24. кола

У 23. првенственој рунди за најбољег играча проглашен је фудбалер Војводине Момчило Мркаић. Исту почаст доживео је  Миљан Вукадиновић пошто је проглашен  за најбољег појединца 24. кола. Он је прво био асистент Петру Бојићу код изједначујућег гола Воше, а онда је и сам савладао голмана Вождовца. Уз то, пружио је заиста одличну игру и нема никакве сумње у то да је заслужио лепо признање. Ово је Вукадиновићу други пут да је играч кола, јер је у 16. рунди, тада у дресу Напретка, био наистакнутији појединац у победи над Чукаричким.


- Мирко Топић је повредио мишић задње ложе и морали смо да прекомандујемо Стојковића на његово место. Одрадио је посао веома добро, баш као и Андрић, који је наступио на својој природној позицији. Видели смо да Стојковића и убудуће можемо да користимо на овој позицији, уколико не будемо имали других решења.

Новосађанима следи утакмица са екипом лучанске Младости.

- Младост већ дуже време игра у мање-више истом саставу. Знају Лучанци како да се надмећу, добро су вођени и свесни смо да нам неће бити лако у дуелу с њима. Иако сада имамо седам бодова вишка у односу на четвртопласирани ТСЦ, немамо право на опуштање, већ морамо да стремимо томе да освојимо што је могуће више бодова. Спремићемо се максимално и тежити  новој победи – казао је Братић.

Сусрет Војводина - Младост на програму је у суботу на стадиону “Карађорђе”, с почетком у 16 часова.       

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести