Фудбалери Војводине оставили солидан утисак против Урала

Забележили су прву победу у припремном периоду фудбалери Војводине, савладали су по имену до сада најјачег ривала, руски Урал из Јекатеринбурга (2:1).
Radost Novosadjana posle gola/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Радост Новосађана после изједначујућег гола Фофане

У прве две тренинг утакмице, кад су им противници били подгоричка Будућност и Звијезда 09 из Бијељине, Новосађани су изборили два ремија идентичним резултатом (2:2), па су сада направили корак унапред. У односу на прошлу сезону, знатно измењена црвено-бела постава у ходу се уиграва, новајлије још увек пристижу, али с лица тренера Александра Веселиновића не силази осмех. Иако му није лако, шеф стручног штаба одише решеношћу да што пре постави жељену игру и синхронизује линије тима.

Осим кроз свакодневне тренинге, до тога ће, како је сам нагласио, стићи кроз преостале две провере - у петак комбиновани састав игра с Бечејом у ФЦ “Вујадин Бошков”, а у суботу, у дуелу који ће бити затворен за јавност, на “Карађорђу” противник ће бити Катар.

- Против Урала се видело да нам недостају тренинг сусрети, тим пре што је руској екипи то била већ шеста провера - казао је Веселиновић. - Ми на том пољу заостајемо, још увек се нисмо комплетирали, па су појединци били доста тешки због напорног рада, док су други, опет, имали тек четири-пет тренинга с екипом. Због тога сам неке момке извео из игре већ на полувремену и јасно је да ћемо још неко време морати да каскамо и у ходу исправљамо недостатке.

У овом тренутку још увек немамо комплетну, проширену селекцију, и чим изведемо једног или двојицу момака, одмах се то осети на квалитету игре. Морамо, међутим, да пружамо шансу свим кандидатима за тим, да бисмо видели на кога и колико можемо да рачунамо (тренер Веселиновић)

Тренер није крио задовољство због чињенице да су голове против тима из Јекатеринбурга постигли новопридошлице Беко Фофана и Дамир Зломислић, додајући на то да је задовољан односом свих фудбалера према обавезама.

- Иако се види да смо потпуно нова екипа, јасно је да нам треба још доброг рада. Добро је то што је, посебно у првих пола сата, било веома квалитетних момената у нашем издању.

Док је на терену дириговао искусни Милан Ђурић, игра је била сасвим солидна, али је овај фудбалер у наставку прешао на позицију задњег везног уместо Зломислића, чиме је темпо био знатно смањен.

- То је и нормално, јер у овом тренутку још увек немамо комплетну, проширену селекцију и чим изведемо једног или двојицу момака одмах се то осети на квалитету игре. Морамо, међутим, да пружамо шансу свим кандидатима за тим, како бисмо видели на кога и колико можемо да рачунамо. Драго ми је што смо од првог до последњег минута утакмице с Уралом одиграли такмичарски, без обзира на оптерећење и доброг ривала. Предстоје нам још две провере и чврсто верујем да ћемо први сусрет у Суперлиги са екипом Младост из Лучана дочекати завидно припремљени - најавио је  Веселиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести