Фудбалери Војводине почели припреме: Прозивка без шефа стручног штаба

На неуобичајен начин почеле су припреме фудбалера Војводине, јер је прозивку за нову сезону извршио Немања Кртолица, у прошлом првенству помоћник тренеру Радовану Кривокапићу.
pripreme vose, susnjevic
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Ових дана се тек очекује именовање новог шефа стручног штаба, а на првом окупљању били су председник скупштине клуба Драгољуб Самарџић, потпредседник Љубомир Апро, члан скупштине, уједно и генерални директор спонзора „Србијагаса“ Душан Бајатовић, генерални директор клуба Дарко Јевтић, као и спортски директор Саша Дракулић.

Играче и тренере је, у име руководства поздравио Душан Бајатовић, који је нагласио:

Фото: Дневни/ С. Шушњевић

- Као што знате, скупштина није одржана јер још увек покушавамо да успоставимо јединство у овом телу. То, међутим, вас не треба да оптерећује, јер клуб наставља да живи, а експедиција Војводине већ у понедељак одлази на припреме на Златибор. „Србијагас“ ће наставити да буде генерални спонзор клуба и ускоро ће бити измирене све плате према вама, као и према члановима омладинске школе. Финансијски смо добро пословали у прошлој сезони, што се не може рећи и за резултате првог тима, али се овог пута тиме нећу бавити. Схватите најозбиљније обавезе које су пред свима вама, јер Војводини је место у врху српског фудбала и због тога од свих очекујемо максимално ангажовање. Сва отворена питања веома брзо биће решена, а ја вам гарантујем да никаквих финансијских проблема неће бити.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Играчки кадар

На првом тренингу Новосађана појавили су се готово сви играчи из прошле сезоне, као и они који су се вратили са позајмица. Тренер Немања Кртолица и његови сарадници Мирослав Смајић и Милан Јованић радили су са следећим фудбалерима: Роцков, Симић и Тороман (голмани), односно Лазаревић, Јаковљевић, Веселиновић, Саничанин, Топић, Зломислић, Месаровић, Граовац, Ђуричин, Ђурић, Стојковић, Мандић и Мирков (вратили се из Бечеја), Гојков, Езе, Срећковић, Гајић, Митошевић, Нешковић, Зукић, Матић, Коне, Бјековић, Ахчин, Живковић, Пантелић (вратио се из Кабела) и Видаков.

Повратници из Кабела, голман Пилиповић и Владић, као и млади репрезентативац Грчке Милојевић, добили су продужен одмор после тек недавно завршених обавеза, а нису тренирали ни У-18 репрезентативци Србије Митровић и Савић. Деветак је пропустио премијеру због ношења холтера, баш као што су због повреда ван строја били Тегелтија и Јеличић.


Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Бајатовић је укратко упознао играче и струку с плановима за изградњу новог стадиона „Карађорђе“ који остаје на локацији на којој је и данас, као и за постављање нове траве на овом објекту. Посебно је подвукао да ће нови стадион задовољавати највише светске критеријуме, додајући да је на играчима само да раде свој посао, односно да играју фудбал.

Потом се кандидатима за тим обратио и Дарко Јевтић, који је додао да ће управа под хитно потражити најбоље решење за новог шефа струке, како би он заједно с екипом отпутовао на Златибор.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

- Спортски директор Саша Дракулић у наредним данима обавиће појединачне разговоре са свим играчима, а у суботу ће бити познат састав наше експедиције на Златибор. Желим вам добро здравље и пуно боље резултате у сезони која следи – додао је Јевтић.

Играчи су потом истрчали на терен у ФЦ „Вујадин Бошков“, где им се обратио Кртолица и укратко их упознао с планом рада у неколико наредних дана, до доласка новог тренера, односно до поласка на Златибор.

 А. Предојевић

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести