Фудбалери Војводине почели припреме за нову сезону: Тренинзи у Новом Саду, Златибор неизвестан

Прозивком коју је шеф стручног штаба Ненад Лалатовић обавио синоћ у Фудбалском центру „Вујадин Бошков” званично су почеле летње припреме Војводине за нову сезону.
vosa 1
Фото: Dnevnik.rs

Одмах после  уводних речи коју је одржао сада већ трофејни тренер, уследио је и први тренинг, који је, јасно је могло да се примети, протекао у одличној атмосфери. На њему није било нових лица, што не значи да их неће бити у данима који следе. С друге стране, нико од првотимаца који су у прошлој сезони играли за Вошу за сада није напустио клуб, што је такође допринело правом фамилијарном распложењу међу њима.

- Радује ме што видим да су момци стигли одлично расположени, упркос чињеници да су имали само десетак дана паузе између две сезоне - рекао је Ненад Лалатовић. - Ново првенство почиње већ 1. августа, тако да нисмо имали  пуно простора за неки дужи одмор, а лично најсрећнији сам када почну тренинзи и када екипу имам на окупу.

Фото: Dnevnik.rs

Јучерашњем раду присуствовали су готово сви играчи који су изборили улазак у Европу и освоји Куп Србије. Недостајао је једино Стефан Ђорђевић, који ће данас да се прикључи екипи, док су због проблема с повредама поред терена били Мирко Топић и Предраг Бојић.

- Топић ће почети за десетак дана да ради пуном снагом, док је Бојић имао лакшу интервенцију на ножном палцу и очекујем га већ данас да буде у пуном погону. Првобитни план био је да до четвртка тренирамо у ФЦ „Вујадин Бошков”, а да се онда преселимо на две недеље на Златибор, међутим, због кризе проузроковане епидемијом Ковида 19 највероватније је да ћемо комплетне припреме провести у Новом Саду, јер не желимо да ризикујемо да се било ко из екипе зарази. Имамо на располагању одличне услове, потрудићемо се да пронађемо ривале за четири или пет контролних утакмица и да спремно дочекамо почетак сезоне у којој пуно очекујем.

На питање да ли ће бити одређених освежења у тиму и кога би он од играча желео да види у црвено-белом дресу, Лалатовић је одговорио:

- Сасвим је сигурно да ће одређених освежења бити, реч је о два или три фудбалера. Мислим да нам је потребан играч у свакој од линија тима и потрудићемо се да пронађемо најбоља решења. Било би јако добро да имамо спортског директора који би се бавио тим питањем, пошто ми је веома тешко да истовремено водим тренинге и разговарам са потенцијалним новајлијама. Управи сам дао неколико имена фудбалера које бих волео да видим у дресу Воше и видећемо шта ће се по том питању дешавати – рекао је Лалатовић.

Текст и фото: А. Предојевић

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести