Фудбалери Војводине прескочили Паневежис и окрећу се двомечу с ЛАСК-ом

Двоструком победом над литванским Паневежисом, фудбалери Војводине изборили су пласман у 3. коло квалификација за Лигу конференција.
vosa radost
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Легија странаца из Паневежиса била је изузетно опасан ривал, имала шансе да стигне и до продужетака, али их је  голман Никола Симић у томе спречио. Бранио је сјајно, а онда је 17-годишњи Урош Кабић, у последњим секундама , мајсторијом решио утакмицу и потврдио пласман у наредну рунду.

- Честитам играчима на пласману у наредну рунду и захвалан сам нашим навијачима на подршци – рекао је тренер  Славољуб Ђорђевић. - Без њих не бисмо имали снаге да прођемо даље. Заиста је постојала велика потрошња играча, видело се да је екипа из Литваније у такмичарском ритму и да је била свежија и одморнија. Мојим момцима нико не може ништа да замери, а мислим да је резултат награда од Бога. Ово је за нас успех и борићемо се и даље за клуб и за навијаче.

Јунак победе, уз Кабића, био је Никола Симић.


Одложен меч у Лучанима

Црвено-бели су требали у недељу да одиграу првенствену утакмицу у Лучанима,али челници ФСС-а су разумели тежину ситуације у којој се Војводина нашла због густог распореда и меч одложили. Термин одигравања утакмице биће накнадно саопштен.


- Ритам у којем смо започели сезону изузетно је тежак, захтеван и напоран – казао  је 25-годишњи чувар мреже. – Литванци имају пуно странаца, углавном Бразилаца, и умеју да играју. Ми смо проглашавани фаворитом, што нам је створило додатно оптерећење. Имамо и скраћену ротацију, али је најважније то да смо прошли у наредну рунду. Што се мене тиче, из утакмице у утакмицу расте ми ниво самопоуздања, што је за сваког голмана важно. Гости су имали неколико великих шанси, нису их искористили, али зато је Кабић решио сусрет и свака му част. Срећа  нас је неколико пута погледала, али се она ваљада и заслужује.Окрећемо се  сусретима с ЛАСК-ом.

Аустријанци су у улози фаворита.

- Тачно је да ће улога фаворита бити на њиховој страни, али имам неки добар предосећај... Ипак, хајде да сачекамо, да се одморимо, анализирамо противника и да онда уђемо у отворену борбу с њим. - додао је Симић.

Симић је чинио чуда на голу, а онда је и статива спасила мрежу домаћина. После тога уследила је контра коју је Кабић мајсторски претворио у гол.

- Једину дилему имао сам да ли да „боцнем“ лопту, или да шутирам. Одлука ми се сама наметнула, јер такве ситуације никада не промашујем. То је био мој први сениорски гол у званичној утакмици, пресрећан сам због њега и сигуран да ће ми улити додатни мотив да још јаче радим. Не задовољавам постигнутим, желим да направим корак унапред и сада ћу то чинити с још већом вољом и решеношћу – поручио је Кебић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести