Војводина прошла у треће коло Лиге конференција и заказала дуел са ЛАСК-ом

Великих 1:0 донела је екипа Војводине из Литваније и тај резултат јој је био својеврсна гаранција да њени играчи могу опуштеније да уђу у реванш сусрет с Паневежисом.
vojvodina2 FPH
Фото: Дневник (Ф. Бакић)
Управо тај гол „вишка“ пресудио је да тим из највећег војвођанског града прође у наредно коло квалификација, иако је игром разочарао публику. Тренер Новосађана Славољуб Ђорђевић начинио је неколико измена у тиму у односу на дуел с Партизаном, па су шансу да од првог минута заиграју добили искусни играч средине терена Новица Максимовић и млади офанзивни везњак Дејан Зукић, док је у нападу, уместо Мркаића, заиграо Небојша Бастајић. 
И, заиста, кренули су црвено-бели нападачки и већ у 5. минуту могло је да буде опасно по гол Виктора Голаса, али је убачену лопту Вељка Симића неко од одбрамбених играча избацио у корнер. Иако на трибинама није било многогледалаца, они који су дошли својски су се трудили да помогну домаћем тиму. У 14. минуту је с 20 метара шут опробао Човић, али је чувар литванске мреже био опрезан. На другој страни, играчи Паневежиса нису имали шта да чувају и покушавали су да организују неки конкретнији атак ка голу новосадског тима, међутим, одбрана српског представника била је усредсређена и лако излазила на крај с тим настојањима.
Фото: Дневник (Ф. Бакић)
У 23. минуту, међутим, право је чудо било оно што је промашио Бразилац Еливелто. Лопта је убачена пред гол Новосађана, прошла је кроз петерац, а на левој страни ју је дочекао најбољи стрелац Паневежиса и главом проследио у – гол-аут!? Заиста је Стара дама у том моменту била под заштитом срећне звезде, јер је прилика за њеног ривала била из категорије оних које називамо стопостотним. Уједно, указала је на то да се Литванци никако неће предати (и због чега би?) и да би јако добро било уколико би црвено-бели некако стигли до вођства. Они су, међутим, поново почели да показују слабости у организацији игре, напада посебно, па шанси пред голом Голаса практично није било. Гости су, чак, чешће имали већи посед лопте и то је изазивало све јасније нестрпљење, па и незадовољство код присутних на „Карађорђу“. Тек у 42. минуту могли су Човић и Буснић нешто да ураде по питању промене резултата, али је ударац првог био изблокиран, а онда је плавокоси везни играч шутирао високо преко гола и на одмор се отишло без голова.

Поново повици „Управа напоље“

Навијачи Новосађана са северне трибине где се налазе најватренији симпатизери црвено-белих, поново су, као и против Партизана, исказали незадовољство стањем у клубу.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Због тога су скандирали „Управа напоље“, а придружили су им се гледаоци с истока, који су такође истакли транспарент исте садржине.


Тек што је почео наставак, Вељко Симић се одлично изборио за позицију, шутирао десном ногом, али је голман Паневежиса био на месту и избацио лопту у корнер. Међутим, у 50. минуту је с 18 метара ударац ка голу Воше упутио Бразилац Еливелто, а Никола Симић је, не без муке, успео тај покушај да заустави. Домаћи тим је деловао нешто боље него у првом полувремену, сада је он диктирао ритам игре, али је све то, ипак, било недовољно за поправљање генерално слабог утиска из првих 45 минута. 

Фото: Дневник (Ф. Бакић)
Није било свеједно присталицама Новосађана у 63. минуту, када је Козоронис шутирао с неких 25 метара, срећом, лопта је отишла поред стативе, а гости су наставили да притискају одбрану нашег тима. У тим тренуцима, Новосађани су се потпуно повукли и то је чињеница која никоме на стадиону није пријала. Напротив! Тек у 70. минуту уследила је прилика за Зукића, није добро захватио лопту, али је то била додатна искра која је „запалила“ навијаче и они су с још већим заносом бодрили своје миљенике. Уједно, тражили су победу од њих, иако је све веће питање било да ли они ту њихову жељу могу да испуне.
У 87. минуту шутирао је поново Еливелто, али је голман Симић сјајно реаговаои заштитио свој гол, а Литванци су наставили  правом опсадом његовог гола. Време је некако пролазило, шансу је у првом минуту надокнаде имао и Јанкаускас, да би потом Ливанци погодили и стативу. У наставку акције, лопта је дошла до 17-годишњег Уроша Кабића, који је с њом претрчао 60 метара, а, када је изашао пред Голаса, само је „боцнуо“, пребацио голмана и донео велико славље на „Карађорђу“.
А. Предојевић
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Војводина – Паневежис 1:0 (0:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 2.000, судија: Јури Фишер (Естонија). Стрелац: Кабић у 90+4. минуту. Жути картони: Цуцин, В. Симић, Топић (Војводина), Флоро, Еливелто (Паневежис).
ВОЈВОДИНА: Н. Симић, Цуцин, Ковачевић, Стевановић, Деветак, Буснић (Топић), Максимовић, Бастајић (Новевски), Зукић (Кабић), В. Симић, Човић (Мркаић).
ПАНЕВЕЖИС: Голас, Флоро, Биси, Јанушевскис, Переира, Козоронис, Таутвидас (Антавичиус), Јанкаускас, Еливелто, Кружискас (Васкез), Капнидис.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести