Фудбалери Војводине припремају се за утакмицу с Вождовцем

НОВИ САД: Поглед на табелу Суперлиге после одиграних осам кола довољно говори о учинку фудбалера Војводине - остварили су само две победе и уписали по три ремија и пораза, уз гол-разлику 7:9.
v
Фото: J. Grlić

Тренутно су на деветом месту, далеко од циља с којим су ушли у првенство, а који је везан за пласман у Европу. Последња два сусрета, оба с епитетом дербија, Новосађани су изгубили: најпре од Црвене звезде на “Карађорђу” (1:4), а онда и у Нишу од Радничког (0:1). Ситуација у којој су се нашли није ни мало лака, ни лепа, још мање доприноси повољној атмосфери у тиму, а нови тренер Драгомир Окука и његови сарадници пред собом имају тежак задатак.

Основно је да покушају да “пробуде” фудбалере, да их мобилишу и просто натерају да у наставку првенства почну да играју много храбрије и да им наметну победничку веру. На папиру звучи лако, а на терену је то много теже извести.

У суботу су играчи имали тренинг опоравка, док су у недељу били слободни. Јуче су сви кандидати за тим одрадили два тренинга у ФЦ “Вујадин Бошков”, а исти програм очекује их и данас у припремама за утакмицу с Вождовцем, која се на “Карађорђу” игра у суботу.


Ђорђевић тренира са екипом

Централни бек Лазар Ђорђевић почео је да тренира с екипом, док су изван строја и даље Дамир Зломислић, Никола Антић и Исмаел Фофана. Јуче поподне тамнопути нападач из Обале Слоноваче имао је заказан преглед магнетном резонанцом, како би се тачно дијагностификовала његова повреда, а очекује се да се у нормални рад ускоро укључе преостала двојица реконвалесцената.


- Анализирали смо сусрет у Нишу и уколико у поразу треба тражити нешто позитивно то би била борбеност и жеља играча - рекао је Окукин помоћник Радован Кривокапић. - Генерално, наша игра у првих тридесетак минута била је доста добра, што није било довољно да избегнемо пораз. Шеф је то већ рекао, ја ћу само да поновим - уколико желимо боље резултате, морамо више да будемо на лопти и да играмо фудбал. Овако, у последњих 20 минута домаћин нас је стиснуо пред нашим голом, а разлог томе проналазим у мањку самопоуздања.

Времена за суштинске промене нема, првенство је у току, у суботу следи изузено важан сусрет с Воџовцем. Наравно, свака утакмица у себи доноси специфичну тежину, али ова која следи наилази у тренутку када црвено-бели немају право да размишљају о било чему другом осим о победи.Нема узмицања, бодови су неопходни

- Сваки наредни сусрет је најбитнији, али је чињеница да овај који наилази има посебну тежину и свесни смо да би нам победа јако добро дошла. Успемо ли да остваримо циљ, повећали бисмо мањак самопоуздања који је евидентан код играча и створили могућност да кренемо у серију бољих игара и резултата.

У дуелу с Вождовцем, напоменуо је Радован Кривокапић, посао неће бити једноставан.

- Реч је у квалитетној и искусној екипи, која је могла у сусрету с Чукаричким у прошлом колу да стекне и већу предност од 1:0 у првом полувремену. Изненадио ме је, међутим, начин на који су “брђани” у наставку сусрета лако стигли до потпуног преокрета и забележили победу. Без обзира на то, јасно је да нас чека озбиљан ривал и, у зависности од стања повређених играча, могуће је да у нашем тиму буде неких промена у односу на састав који је почео сусрет у Нишу. Извесно је да Зломислић још неће моћи да се врати у екипу, а видећемо какво је стање с озледом Фофане. Остале момке очекујем у конкуренцији за тим и сви они имаће пред собом велику обавезу да гостима покажу да су дошли у Нови Сад, где се бодови тешко освајају. Оптимиста сам, важно је само да од почетка утакмице кренемо ка победи и да, што је још битније, до тог циља на крају и стигнемо – казао је Кривокапић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести