Фудбалери Војводине се након паузе вратили тренинзима

Фудбалери Војводине су се после три дана паузе вратили тренинзима.
Bogdan Mladenovic
Фото: Богдан Младеновић, фото: Ј. Грлић

Због обавеза репрезентативних селекција, овог викенда неће бити првенствених дуела па ће Воша  у суботу одиграти тренинг-утакмицу.

– С екипом нису репрезентативац БиХ Синиша Саничанин, чланови наше младе селекције Мирко Топић и Младен Деветак и омладински репрезентативац  Дејан Зукић. Остали играчи су на окупу, орни за добар рад и покушај да наставе серију победа- саопштио је секретар стручног шатаба Драган Вукићевић. 

Поуздани штопер Славко Бралић дане паузе провео је у Новом Саду.

- Нисам ишао кући у Хрватску, већ сам се одмарао и акумулирао снагу. Иза нас је лепа серија победа, којом смо показали какав квалитет поседујемо. Нисмо могли летос максимално да се спремимо због немогућности да играмо јаке тренинг сусрете, па смо то морали да радимо кроз првенствене дуеле. Важно је то што растемо као тим из кола у коло, баш као што нам је битна била и победа у дербију с Партизаном, као потврда ових мојих речи. Јако ми је драго што смо тријумфовали у одличној утакмици, пуној преокрета и верујем да ћемо играти све боље и боље. Зато велику пажњу посвећујемо сусрету у Ивањици, у којем ћемо покушати да освојимо три бода, свесни да нам  неће бити ни мало лако – рекао је Бралић.


Бралићева жеља

Како су у току репрезентативних обавеза, питали смо Бралића за његове амбиције у државном тиму Хрватске.

- Нисам до сада био позиван у репрезентативне селекције, али то не значи да не сањам да једног дана заиграм и најјачој селекцији. У овом тренутку, ипак, мислим да је нереално да будем позван, јер Хрватска је вицешампиона света,па  предност имају играчи попут Ловрена, Виде, Лолића и Једваја. Ипак, трудићу се да играма у дресу Војводине скренем пажњу на себе и заслужим позив селектора.


Гол којим је изједначио резултат у дербију с црно-белима на 2:2 и тиме трасирао пут ка тријумфу силно је мотивисао Богдана Младеновића да још боље тренира и покуша да избори место стартера.

- После паузе због повреде, а која је трајала пуна три месеца, вратио сам се у екипу и, ето, постигао први гол у дресу Војводине – није скривао задовољство некадашњи фудбалер Рада и порту­галског Жил Винсентеа. – Без дилеме, тај погодак ће ми пуно значити на пољу самопоуздања и мотивисаће ме на још бољи рад. Волео бих, да будем поштен, да се изборим за место стартера, то и јесте спортски, али сам свестан да је конкуренција на позицијама у везном реду и на крилима изузетно јака, што је добро. Сви ћемо морати да пружамо све од себе на сваком тренингу, а корист од тога имаће тим, јер жеља нам је свима да наставимо да побеђујемо. Већ смо почели да размишљамо о дуелу с Јавором, у којем, као и увек, циљамо сва три бода.

Атмосфера у екипи је сјајна, како тренер Лалатовић воли да каже – права породична.

- То је тачно и волео бих да у овој сезони будемо још успешнији него у прошлој, када је освојен Куп и треће место у Суперлиги. Имамо квалитет за то и прижељкујем да направимо нови искорак. Ту мислим и нанаступе у Европи, јер сам убеђен да можемо да елиминишемо Стандард из Лијежа. Играла је Воша и с јачим ривалима од Белгијанаца и побеђивала, сећамо се сви утакмице са Сампдоријом, па треба да верујемо у себе и покажемо да смо прави баш онда када је то најважније – поручио је Богдан Младеновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести