Фудбалери Војводине селе се на Златибор

После шест дана тренинга у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, фудбалери Војводине у четвртак одлазе на српску планинску лепотицу Златибор, где ће одрадити најважнији део летњих припрема за нову сезону.
С. Шушњевић /Тренер Радослав Батак изложио је фудбалери план рада на Златибору
Фото: С. Шушњевић /Тренер Радослав Батак изложио је фудбалери план рада на Златибору

Хотел „Палисад“ током наредних десетак дана биће база новосадских црвено-белих, који ће наставити да спроводе у дело план и програм тренинга, који би требало да им помогну да максимално спремни дочекају 29. јун, дан кад је пред њима прва утакмица 1. кола квалификација за Лигу Европе.

- Задовољан сам како су играчи до сада тренирали и очекујем да ће у истом стилу, дакле максимално озбиљно и посвећено, наставити да раде и на Златибору – рекао је пред полазак на пут Радослав Батак, шеф стручног штаба. – Сигуран сам да ћемо оптимално припремљени дочекати ни мало лаке изазове који нам током лета следе, али се надам да ћемо већ у наредним данима додатно појачати редове тима. То се посебно односи на позиције на којима смо дефицитарни с играчима, попут штопера, играча везног реда и у шпицу напада. За амбициозне планове које је пред нас поставила управа клуба потребан нам је и квалитетан играчки кадар, а утакмице које ћемо на Златибору одиграти биће у функцији стварања жељене игре.

Када је о контролним сусретима реч, зна се да ће Новосађани у петак (9. јуна) одмерити снаге с трећелигашем Јединство Путевима из Ужица, али ће на лицу места бити прецизирано то ко ће им ривал бити два дана касније. Према плану тренера Батака и његових сарадника, трећа провера уследиће 14. јуна с екипом Зете из Голубоваца, чланом најјаче лиге у Црној Гори, а постоји могућност да се и 17. јуна одигра тренинг утакмицу.

- Видећемо хоћемо ли успети да пронађемо адекватног ривала, а увек је отворена опција да организујемо сусрет између наша два тима. На пут водимо 22 играча и тројицу голмана и тек пред полазак одлучићемо хоће ли с нама кренути и Френсис Афријие, новајлија из Гане. Наравно, очекујемо да нам се на Златибору придруже и евентуални нови играчи с којима се чланови управе у међувремену буду договорили око сарадње. Надам се да нећемо имати проблема у раду у виду повреда и да ће нас време послужити.

Иначе, редове Новосађана су до сада напустили Дарко Пушкарић, Александар Палочевић и Синиша Бабић којима су уговори истекли, као и Марио Маслаћ, Филип Кнежевић и Емир Лотинац, који су договорили споразумни раскид обавезе с црвено-белима. Још увек није известан статус голмана Николе Перића и очекује се да договор с њим буде постигнут у току наредних дана, а он се не налази на списку путника за наставак припрема. Не треба заборавити ни на чињеницу да се Дејан Мелег налази у саставу младе репрезентације Србије пред којом је старт на Европском првенству у Пољској. Поред Бемпаха и Афиријеа из Гане, једини новајлија за сада је бивши играч Будућности из Добановаца  Немања Суботић.

Експедиција Војводине у четвртак у јутарњим сатима креће на наставак припрема, у њој се налази 38 чланова, а за поподне планиран је и први тренинг на Златибору.

А. Предојевић

Списак путника

На  Златибор путују: Роцков, Кордић и Пилиповић (голмани), Антић, Лакићевић, Н. Ковачевић, Планић, Ф. Бабић, Деветак, Ћуковић, Јованчић, Вукасовић, Месаревић, Спремо, Суботић, Бемпах, Мићин, Трујић, Живковић, Малбашић, Миросављев и Стаменић. Очекује да им се прикључе Милан Лазаревић и Лазар Зличић који су с У-20 репрезентацијом Србије, а како ствари стоје, на пут ће кренути и Френсис Афријие.

Поред шефа струке Радослава Батака, радом ће руководити и његови помоћници Зоран Репац, Милан Белић, Бојан Незири и тренер голмана Драган Лесковац. Медицински део тима чине др Владимир Чолаковић, као и физиотерапеути Горан Маријан и Немања Мијић, док је економ Немања Јотановић. Вођа пута је Светко Гашић.

Стижу Звезда, Партизан и Младост

Поред фудбалера Војводине, ових дана ће се на Златибору припремати и многи домаћи и страни клубови. Већ 12. јуна како је најављено, стиже Црвена звезда, а два дана касније и Партизан. На Златибору ће боравити и Младост из Лучана, па се може приметити како ће четири првопласиране екипе у српском фудбалу у прошлој сезони на падинама ове прелепе планине брусити форму за Европу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести