Фудбалери Војводине сезону затварају на београдском Бановом брду

У последњем колу Суперлиге фудбалери Војводине у четвртак гостују код Чукаричког у Београду.
Mihajlo Neskovic
Фото: Михајло Нешковић, фото: Ј. Грлић

Симболично или не, тек Новосађани су сезону отворили управо дуелом с “брђанима”, а сутра је с њима и затварају. На тај начин ставиће тачку на слабо првенство, у којем су били далеко од онога  што су навијачи очекивали и на шта су навикли спортску јавност. Без обзира на исход ове утакмице, Воша ће првенство завршити на осмом месту, што је најлошији пласман још од 2006. године, када је била деветопласирана.

И поред неиспуњења спортских циљева, фудбалери екипе коју предводи тренер Александар Веселиновић имаће обавезу да одиграју добар меч, да им не фали мотив и да покажу да заслужују дрес једног од наших настаријих суперлигашких клубова. Да је заиста тако сведоче и речи помоћног тренера Спасоја Јелачића.


Марко Илић на голу

У  саставу Војводине биће одређених промена у односу на претходне утакмице. Како је тренер Веселиновић најавио, шансу да од првог минута стане на гол добиће дведесетогодишњи Марко Илић . Што се стартне поставе тиче, може се очекивати следећи тим: Илић - Лазаревић, Веселиновић, Саничанин, Антић - Путинчанин, Арсић, Зличић- Аврамовски, Месаровић, Езе.


„Намера нам је да у овој утакмици пружимо шансу свим играчима који су ове сезоне имали мању минутажу, или уопште нису добијали простор да заиграју. Неколицина првотимаца неће ни путовати у Београд, при чему, пре свих, мислим на Јованчића, Радовановића, Вукасовића и Лакићевића, који су у досадашњем делу сезоне били међу лидерима екипе“, најавио је Јелачић.

То, опет, отвара врата неким новим клинцима да бљесну и покажу да заслужују пажњу стручног штаба и да докажу да је, између осталих, и на њима Вошина будућност.

„На пут ће кренути и тројица омладинаца - Нешковић, Мандић и Јеличић. Волео бих да можемо о утакмици с Чукаричким да говоримо као о правом дербију и да она има посебну важност и тежину, али, у сваком случају, наши играчи имаће обавезу да се професионално односе према обавезама, посебно према имену, дресу и грбу клуба за који играју. Без обзира на то што је реч о последњем сусрету у сезони, очекујем максималан приступ и да покажемо велику жељу да победимо“, јасан је Јелачић.

Тренер Веселиновић ће настојати да реши још неке дилеме које има у погледу фудбалера на које ће рачунати и у следећој сезони. Биће то и најбољи мотив, посебно млађим првотимцима, да покажу колико вреде, а то би могло да створи предуслове да одиграју добру утакмицу.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести