Фудбалери Војводине тренирају у ФЦ „Вујадин Бошков”: Без коментара на Гајићеву оставку

Вест да је на крају седнице Управног одбора ФК Војводина председник Војислав Војислав Гајић поднео оставку, добро је продрмала фудбалски Нови Сад.
fk vojvodina
Фото: Ј. Грлић

Уследила је у тренуцима када се практично још није стишало славље због освајања Купа Србије у Нишу, односно након што су црвено-бели почели припреме за нову сезону и била је, најблаже речено, потпуно неочекивана. Очекивало се да ће главне теме, када су црвено-бели у питању, бити везана за потенцијалне одласке и, још више, доласке играча на „Карађорђе“, односно постављање високих циљева у новој такмичарској години, достојних реномеа клуба старог више од 106 година.

Јуче смо покушали да сазнамо нешто више о свему, али је Гајић био службено одсутан, док нисмо наишли на саговорника спремног да о овоме опширније говори. Председник Скупштине клуба Драгољуб Самарџић, додуше, наговестио је за данас могућност да се огласи по овом питању, тако да, осим спекулација, прецизне информације о разлозима за Гајићеву оставку за сада нема.

Првотимци, међутим, немају времена за паузу, већ свакодневно тренирају у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ у Ветернику, свесни да је пред њима напорна и веома захтевна сезона. То ће, опет, од сваког играча захтевати максималну физичку и менталну спремност, па тренер Ненад Лалатовић, његови сарадници, као и сами играчи, настоје да сваки нови дан максимално искористе и радом га оправдају.

Сутра ће (19 часова), Новосађани имати и прву проверу, а наспрам њих наћи ће се српсколигаш Бечеј, сада већ Вошин традиционални спаринг-партнер. У прошлој сезони Српске лиге – група Војводина, Бечејци су заузели осмо место на табели, а с клупе ће их и у новом првенству предводити некадашњи првотимац новосадске „Старе даме“ Милан Белић. Утакмица се игра у ФЦ „Вујадин Бошков“, али због тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи, гледаоцима неће бити дозвољен приступ. Очекује се да ће тренер црвено-белих Ненад Лалатовић искористити прилику да шансу пружи већем броју кандидата за тим, што би могло да значи да ће се на терену појавити две комплетне екипе.

Подсећамо, за среду (15. јул) је договорен сусрет с новим чланом Прве лиге Србије, екипом Радничког из Сремске Митровице, док ће остали ривали бити договарани у ходу. Лалатовић је истакао да је екипи потребно четири до пет контролних дуе­ла пре старта сезоне и без сумње је да ће руководство тима адекватно реаговати и договорити утакмице с одговарајућим супарницима.   

А. П.  

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести