Гајић поднео оставку у ФК Војводина

Према поузданим сазнањима “Дневника”, после седнице Управног одбора ФК Војводина, председник Војислав Гајић је поднео оставку.
gajic
Фото: Dnevnik.rs

Гајић је као разлоге навео приватне природе, а ускоро ће се знати ко ће стати на чело најстаријег српског суперлигаша  у моменту када предстоји прелазни рок, али  и наступ у квалификацијама за Лигу Европе где Војводина има историјску шансу да се пласира у групну фазу.

Наиме, ове године због ситуације са коронавирусом, Војводину деле само три корака, односно три утакмице, до групне фазе Лиге Европе, пошто крећу од другог кола квалификација.

Гајић је дао интервју "Дневнику" после седнице Управног одбора, али није говорио о оставци, мада се из његове изјаве при крају разговора наговештавао овакав могући расплет.

- На састанку УО  је прво усвајен завршни рачун клуба и он је веома, веома добар за Војводину. Друга тачка, што је за нас изузетно битно, био је предлог тренера Лалатовића везан за појачања, која су важна за озбиљан улазак у квалификације за Лигу Европе. Разговарало се и о играчима који могу да евентуално промене средину, а направили смо и осврт на прошлу такмичарску годину и освајање Купа Србије. Ту је све јасно, јер иза нас је остала бриљантна сезона, у којој смо, када је о првенству реч, иза себе оставили Чукарички и Раднички из Ниша, дакле тимове који су  у току претходних сезона били испред нас.  Изборили смо европску визу освајњем трећег места, али смо имали и промоцију младих фудбалера, као што су Топић, Зукић, Нешковић, Деветак, али и Веселиновић, који је отишао у иностранство за озбиљан новац. Уз то, Лалатовић је тиму прикључио још неколико веома младих момака, као што су Богдановић, Стојсављевић, Јеличић и Мирић, као повратници с каљења у Кабелу Бјековић и Пантелић. Дакле, све деца углавном поникла у нашем клубу. Судећи по свему томе, у наредним годинама Војводина има озбиљан потенцијал и перспективу у наредних неколико година – рекао је Гајић.

Финансијска стабилизација клуба, као и резултатски захтеви били су међу најважнијим клупским циљевима?

- Војводина више није у ситуацији да може да дође до неког непријатног изненађења, финансијски је стабилизована. Уз легализацију ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, што је већ завршено и треба само да се укњижи, имаћемо далеко већи капитал који је већи од губитака који су се гомилали годинама, што је феноменално и за привредна друштва, а камоли за један фудбалски клуб. У завршном рачуну губитак је осам милиона динара, али тренутно радимо на неким искњижавањима и када тај посао буде завршен Војводина ће бити у озбиљном плусу. Наравно, до краја године биће нам потребна значајна средства за функционисање, за шта имамо обећање генералног спонзора, односно директора, а имамо и потраживања која долазе у децембру, као што је друга рата за трансфер Веселиновића и још неке ситније ставке.


Доласци

Ненад Лалатовић истакао је да му у играчком кадру недостају тројица фудбалера, у свакој линији екипе по један?

- Имамо листу од пет занимљивих играча који би могли да попуне те три позиције. Неће ту бити ништа посебно, неки од њих већ су носили дрес нашег клуба и јасно је да без искуства нећемо моћи да стремимо остварењу резултата које желимо да достигнемо. Ту нема странаца у оптицају, све је јасно дефинисано.


Да ли ће у овом прелазном року клуб продати неког од играча?

- За сада о томе нисмо причали, а то су такође значајна средства. Желимо да изађемо у сусрет Емилу Роцкову, који је дете нашег клуба и већ годинама је у њему, а сада је ред да оде и реши финансијски своју судбину. Имамо понуда  за њега и видећемо ових дана шта ће се дешавати. Најважније је истаћи то да нам је стало да он буде задовољан и направи своју причу, баш као још неки играчи. Ту не говорим о продаји Топића, Зукића или још неког од младих фудбалера... Наравно, ако интерес Војводине неком понудом буде задовољен, али и  амбиције играча, нећемо им правити никакав проблем.

Фото: Dnevnik.rs

Ових дана доста се причало и о прекиду сарадње са спортским директором Николом Лазетићем. Има ли ту шта ново?

- Постигнут је договор с њим на веома коректан начин и споразумно смо јуче раскинули уговор. При томе, он је опростио значајна средства клубу, уствари, није ни постављао питање шта је то његова награда, што је јако добро, чиме је показао лојалност према ФК Војводина, у којем је некада и сам играо. Нисам раније желео да се мешам у читаву ту причу, јер ми је било важно да освајамо бодове и останемо у позитивном залету, што смо и урадили. У формирању екипе прошлог лета Лазетић је сигурно имао заслуге, што је признао и сам Лалатовић и то треба да се јасно каже, баш као и то да смо задовољни због оваквог епилога.


Одласци

Сваког лета занимљиво питање односи се на одласке млађих првотимаца на каљење у друге клубове. Да ли ће се то десити и овог лета?

- Хоће, сигурно. Већ постоји одређени списак тих момака, који ће данас или сутра бити ревидиран, а сигурно је да ти младићи треба да играју. Мали проблем је што ћемо у наредној сезони у протоколу морати да имамо петорицу млађих фудбалера, али ми и то задовољавамо, док ће многе екипе ту имати озбиљан проблем. Ту смо у предности и тврдим да у будућности Војводина има највећу перспективу од клубова у Србији и у читавом региону.


У медијима се већ спомињу имена људи који би могли да попуне упражњено место спортског директора?

- Разгоаварли смо и о томе, јер ових дана било је доста инсинуација на ту тему, а ја ћу поновити-  данас смо први пут причали о томе и никакве одлуке не постоје. У договору са шефом струке ћемо радити, али је јасно да то мора да буде респектабилна личност, човек који ће представљати везивно ткиво у клубу и неко коме је Војводина у срцу и души.

Да ли би то, рецимо, могао да буде Марко Јовановић, садашњи спортски директор Радничког из Ниша, који је играо у Војводини, а већ је својим радом на тој функцији створио изузетне позиције у европском фудбалском свету?

- Искрено, не бих имао ништа против да то буде Марко Јовановић! Играо је пет сезона у Војводини и оставио у њој озбиљан траг, а у послу којим се бави такође има одличне резултате. Међутим, то је само одговор на ваше питање и моје искрено мишљење, али нисмо ни са ким, па ни с Јовановићем, о томе конкретно разговарали. Следеће недеље ћемо одржати још једну седницу УО и видећемо шта ће се дешавати по том питању.

Какву визију резултата имате за следећу сезону?

- Јасно кажем - циљ нам је улазак у групну фазу Лиге Европе, јер нас од тога, због короне, деле само три утакмице. Још ако нас Бог погледа у смислу жреба, могли бисмо да остваримо тај домет, што би за Војводину био не само историјски резултат, већ остварење једног невероватног сна, који, уз то, доноси и огромне паре у виду неколико милиона евра. Такође, пробаћемо да одбранимо трофеј у Купу Србије, макар да стигнемо до финала, као и оно што је годинама уназад, барем декларативно, редовно говорено – идемо на титулу првака Србије! Овог пута имамо одличну екипу, што смо већ показали, али и младост и искуство, па с појачањима која ћемо сасвим извесно довести и уз стручни штаб, који је показао карактер, знање и лојалност клубу, можемо то да изнесемо. Ту су још неке веома важне ствари, попут Града Новог Сада који је дисао током прошле сезоне с Војводином, наших навијача и подршке медија, које јасно говоре да имамо потенцијал за таква остварења.

Лествица је, председниче, изузетно високо постављена?

- Говоримо о фудбалу у којем се ништа не може тврдити са стопостотном сигурношћу, али до последњег кола мораћемо да будемо конкурентни. Могуће је да се намеримо и на боље од нас, што ће јавност моћи да види. Ипак, за мене све остало било би неуспех, јер нисам спреман да учествујем у нечему што не доноси бољитак у односу на јуче. Ако све буде како треба и ако ја будем даље наставио да обављам функцију председника, онда ће бити овако како сам рекао.

Изненадили сте нас последњом реченицом, због чега сте реклиако будем наставио да обављам функцију председника“?

- Одговор на то питање оставио бих за  четвртак – остао је тајанствен Војислав Гајић.

Александар Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести