Фудбалери Војводине завршавају припреме у Турској

БЕЛЕК: После веома добре партије  у дуелу с Олимпијом (3:2) задовољство у табору фудбалера Војводине било је видљиво. Не толико због саме победе над другопласираним тимом у Словенији, колико због испуњавања обавеза на терену, оствареног много већег поседа лопте и стварања већег броја прилика, уз три постигнута гола.
Mladen Devetak, Nikola Gajić, Luka Vujanović, Stefan Cebara i Milan Lazarević u hladnoj morskoj vodi/A. Predojevic
Фото: Dnevnik.rs

И шеф струке Илија Столица похвалио је своје ученике, изразивши уверење да све иде у смеру у којем жели и веру да ће Војводина на пролеће, у позитивном смислу, бити непрепознатљива у односу на јесења издања.

- Све ово што сада радимо води нас ка зацртаном циљу, а то је шампионска игра Воше – сасвим конкретно објаснио је помоћни тренер Горан Сретеновић. – Момци све више усвајају оно што Столица и стручни штаб пред њих постављају, успостављена је одлична атмосфера, а новајлије показују да су с разлогом доведене.

Дан после утакмице с Олимпијом, уместо на терену који се налази у склопу хотелског комплекса,тренинг опоравка одрађен је на – плажи. Тиме их је частио стручни штаб за добру партију и укупно одличан рад, па је овај потез био пријатно изненађење за играче. На плаже су играли и одбојку и одрадили вежбе истезања. Када су обавезе завршене, играчи су добили прилику да уђу у не баш пријатну воду. Већина од њих то није пропустила да учини. Најраспложенији је, по обичају, био Иван Могли Лакићевић, који је увесељавао саиграче сјајном глумом и стварањем изузетно добре и опуштене атмосфере, а у томе га је пратио саиграч са супротне стране терена и његов пријатељ још из дечачких дана Никола Антић.

Један од оних који је чак и запливао био је стрелац победничког гола у дуелу с Љубљанчанима Стефан Цебара. Момак из Канаде, који је недавно добио и српски пасош, објаснио је то, уз осмех, следећим речима:

- Канада је хладна земља и тамо нисам имао пуно прилика да се купам у мору. Сада шансу нисам желео да пропустим, мада је вода прилично хладна.

Период припрема у Белеку се приближио крају, остало је да данас преподне још једном играчи истрче на терен, а онда, у 14.30 по нашем времену, имају лет за Истанбул, одакле ће полетети за Београд и око 19 часова стићи у Србију.

У суботу ће, уколико временске прилике то буду допустиле, Војводина одиграти на „Карађорђу“ утакмицу са панчевачким Динамом.

Текст и фото: А. Предојевић

Вождовчани

Фото: Dnevnik.rs

Поред терена смо приметили и неколицину чланова Вождовац, из којег су Илија Столица и његов стручни штаб дошли у Војводину. Били су са супротне стране терена, али их је, чим се утакмица завршила, спазио Столица и брзо прешао да их поздрави. Сусрет је био изузетно срдачан, а занимљиво је да се Воша и Вождовац  састају у првом колу наставка првенства на „Карађорђу“.

Шаула и Милојевић

Фото: Dnevnik.rs

Дуел између нашег и словеначког тима пратило је комплетно руководство Црвене звезде. Тренер  Звезде Владан Милојевић и Горан Шаула поразговарали су о својим екипама и другим фудбалским темама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести