Фудбалска Црна Гора против спорног верског закона: Не дамо светиње!

Фудбалски радници широм Црне Горе су се подигли због спорног верског закона! У саопштењу достављеном медијима, чак 226 бивших и садашњих фудбалера, тренера, менаџера и футсалера дали су подршку Митрополији црногорско-приморској.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Потписници овог саопштења, међу којима су Симон Вукчевић и Марко Баша, истичу да списак није коначан.

„Упркос разноразним притисцима и опструкцијама којима смо изложени претходних дана, ми на овај начин показујемо јединство, храброст, бројност и солидарност који немају цијену у борби за подршку Митрополији црногорско-приморској (МЦП). Преко 220 потписа међу којима су Црногорци, Срби, Македонци али и представници римокатоличке вероисповести, а међу којима су у исто време мање и више позната фудбалска имена, желимо истаћи да смо пред Богом сви једнаки и да овде заправо бранимо право на живот. Ово су поруке које шаљемо у име свих слободоумних фудбалских радника Црне Горе. Не дамо светиње! Списак није коначан, а током наредне седмице ћемо објавити и накнадне потписе наших колега”, истиче се у саопштењу.

Подсетимо, протести у Црној Гори трају још од прошле године, а све због усвајања Закона о слободи вероиспосвести у Скупштини Црне Горе. Против овог закона је Српска православна црква, сматрајући да ће јој њиме бити одузета имовина на појединим објектима.    

М. Вујичић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести