Фудбалски трећелигаш ЧСК Пивара консолидује редове

Средином јануара фудбалери ЧСК Пиваре почеће припреме за пролећни део првенства у Српској лиги Војводина.
Trivunovic Veseljko/FK Backa
Фото: ФК Бачка/ Весељко Тривуновић ће на пролеће предводити екипу ЧСК –а

У јесењој етапи освојили су свега 12 бодова, па заузимају 15.место, што значи да им предстоји велика борба за опстанак, с обзиром да ће лигу напустутити четири најслабије пласиране екипе.

-  Формирањем новог Управног одбора стабилизован је клуб у организационом смислу. Резултат је тада био у другом плану, али није био небитан. У клупско руководство ушли су бивши играчи, сада успешни привредници, захвљујући чијој помоћи је клуб наставио да живи и такмичи се. Успели смо да пребродимо најтежи период клуба од његовог оснивања захваљујући и поновном доласку озбиљних компанија, као што су Дунав осигурање, Аеродром „Никола Тесла”, ДДОР Нови Сад, а на прагу смо наставка сарадње са компанијом Карлсберг Србија. Помоћ и подршку добили смо и од председника бачкопаланачке оптине Бранислава Шушнице, Владимира Ваве са најближим сарадницима из карсберга, Бранка Ћурчића и многи других – каже потпредседник клуба Предраг Јованић.

Све ово је лепа страна клуба у протеклој полусезони, пре тога је била прилично ружна.

- Оно што смо затекли када смо дошли у клуб била је баш лоше. Готово сви фудбалери који су бранили боје ЧСК Пиваре у пролећном делу протеклог првенства напустили су клуб. Остала су само двојица, па смо били принуђени да доведемо готово комплетан тим. Међутим, у тренутку када смо клуб прузели, прелазни рок је увелико трајао, тако да је избор играча био изузетно сужен. Уз то, проблем су нам стварале и тужбе које су ницале као печурке после кише, као и стари дугови према повериоцима, тренерима, добављачинма, запосленима, Савезу и тако даље.А онда је почетком септембра уследила блокада рачуна. Све смо то некако пребродили па  сада можемо да се посветимо  другом делу сезоне.

Срадању са тренером Миланом Митровићем ће се наставити.

- Руководство ће наставити са стабилизацијом клуба како би стручни кадар, на челу са Миланом Митровићем,са играчима изборио опстанак у лиги. У том првацу већ је начињен први корак, у клуб је стигао Весељко Тривуновић, доскорашњи играч Бачке. Очекујемо да се неколико наших бивших играча, који су препознали где идемо и шта желимо, врате у Челарево. Са позајмице ћемо вратити неколико наших фудбалера, којима је време да се опробају у трећем рангу такмичења  - јасан је Јованић.

У наставаку сезоне  ЧСК има много плнаова и основни циљ.

- Средином јануара почеће припреме. Уз делимично реновиран играчки кадар, надам се да ћемо изборити опстанак у лиги, што нам је примарни циљ – истакао је  Предраг Јованић.

М. Ђ. Кременовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести