Фуриозни финиш фудбалера Цемента у Војвођанској лиги – југ

Победом против Младости у Беочину (3:1) јесењу полусезону завршили су фудбалери Цемента, освојивши 26 бодова на 7. месту у Војвођанској лиги - југ.
D. Ivanić/ Momenat sa utakmice između Crvene zvezde i Cementa
Фото: Д. Иванић/ Моменат са утакмице између Црвене звезде и Цемента

Фуриозан је био финиш Беочинаца у овом делу првенства, пошто су у пет завршних кола остварили исто толико победа. Посебан печат на не само одличан финиш, већ и играма током читаве полусезоне, ударио је најбољи стрелац Пеђа Балетић (25), који је 12 пута био кобан по противничке голмане.

- Након испадања из Српске лиге, упркос томе што сам имао неколико добрих понуда, остао сам у Беочину да Цементу помогнем у настојањима да се врати у трећелигашко друштво. Прилично лоше смо стартовали у сезони, а ја сам, због повреде, пропустио неколико утакмица, што се одразило на то да не остварим још бољи учинак. Губили смо неке мечеве минималним резултатом, али је, на срећу, уследио финиш који ће се дуго памтити - појаснио је Балетић, који је током каријере наступао за матични клуб Врбас, прволигаша БСК (Борча), трећелигашима Оyацима, Црвеној звезди и Цементу и у Словачкој Соботи.

Цемент је у пет последњих кола савладао екипе Јадрана (2:0), Црвене звезде (2:1), Сремца (2:0), Борца (3:1) и Младости из Бачког Јарка.

- У финиш трке за бодове ушли смо са свим расположивим снагама, решени да покушамо да до краја освојимо што више бодова. Заједничким снагама с управом и стручним штабом, на челу с тренером Горданићем, показали смо да вредимо више од тренутног пласмана. Посебно бих издвојио две победе које смо остварили на страни, против Црвене звезде и тадашњег лидера Борца . Од многих смо унапред били прежаљени пред одлазак у Шајкаш, на шта је прорадио наш инат. Успели смо да урадимо оно чему се мало ко надао - да надиграмо Борац у свим елементима и однесемо сва три бода. Пресрећан сам што сам се у тој утакмици два пута уписао међу стрелце и дао пун допринос изненађењу. И у последњем колу сам тиму Младости дао два гола и на полусезони се зауставио на солидном голгетерском учинку.


Уговор ми је истекао

После победе над Младошћу, играчи Цемента отишли су на зимску паузу.

- Последњим квалитетним играма и победама у Купу, порасли су нам апетити. На састанку с управом пред одлазак на одмор, предочено нам је да ће у зимском прелазном року бити доведено неколико звучних појачања, неопходних да се укључимо у трку за највиши пласман. Што се мене лично тиче, истекао ми је уговор и слободан сам у бирању средине. Имам већ неколико понуда, али и веома конкретну од Цемента да останем и у наредних шест месеци - истакао је Пеђа Балетић, најбољи стрелац Цемента.


Беочинци су далеко догурали у Купу Србије на територији ФСГНС и пласирали се у финале.

- Убедљивим резултатима пребродили смо три препреке и пласирали се у финале на територији ФСГНС, где нас на пролеће очекује дуел са Јединством из Руменке. И у нашем најмасовнијем такмичењу, са четири гола, дао сам пун допринос  пласману у завршницу - додао је Балетић.

Б. Старчевић - М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести